Forumlarda gezerken etiket sistemi ile ilgili sorulara rastlıyoruz. Soruların çoğunluğu spam ve etiket ilişkisi ile ilgilidir. Sizlere birkaç ipucu vereceğim ve Google’dan spam damgası yememek için korunma yollarından bahsedeceğim.
Etiket - Spam İlişkisi:
Etiket sistemi özgürce kullanılabilen bir sistemdir. Bir yazıya 1 etiket de koyabilirsiniz, 50 etiket de. İndex, ilgili sayfa ve hit arttırma yollarından biri olan etiket kullanımı spama davet açmaktadır
. Spam damgası yemeden yapmadan
seo yapmak için de dikkatli kullanmamız gerekmektedir. Bir yazıya eklenen aynı içerikli etiketler, bunun sayı fazlalığı ve aşırı benzer kelime kullanımı spam damgasını tetiklemektedir.
* Etiket girerken kelime tekrarı yapmayın. Örneğin sağlık siteniz var. Ve kalp sağlığı diye makale yazdınız. Buna [kalp sağlığı, kalp sağlıkları, kalp sağlığı bak, kalp sağlığı incele...] gibi aynı kelimeden oluşan etiketler dizmeniz sitenizi riske atacaktır.
* Gereksiz etiketler girmeyin. Sayfa içeriği ile alakası olmayan etiketlerin farkedilmesi sitenizi filtreye ve daha da ötede sandboxa sokabilir. Gereksiz etiketlerden kaçının.
* Etiketimiz gerekli etiketler, kelimeler tekrarsız olsun.
Ve etiket dizmede aşırıya kaçmayın. 1 yazıya 50-60 tane etiket dizilmesi sitenizin zarar görmesine yol açacaktır. Çok index, çok hit amacıyla yaptığınız bu işlemde hit ve indexten çok zarar ve düşme yaşarsınız. Fazla etiket dizmekten kaçınalım. kaynak:
http://seoliz.com
- Ek olarak sen ne önerirsin etiket sayısında dersen 1 yazıya en fazla 4-5 etiket konulmasından yanayım. Ben fazla etiketi sevmeyen biriyim.
Ben 3 adet basit ama etkili ve önemli noktalardan bahsettim. Amacım bilen, bilmeyen, yeni veya eski her kesime anlatabilmektir.
Fikri, yeni keşfi, analizi olan herkesin fikrini konuda görmek beni memnun edecektir.