Bende çok araştırdım şu anda en azından başlangıç için en iyisi CI.
Nedenlerinede baktım
CI da servera bişeyler kurmanıza gerek yok. Ana çekirdeği koyduğunuz anda heryerde çalışıyor. Ama bunu zend gibi fw lerde kurmanız gerekir
zend öğrenmek php öğrenmekten daha zordur

O kadar çok kural vardırki bir süre sonra ben neredeyim dersiniz(Buna smarty de dahil)
CI kendi içinde template yapısı vardır smarty gerektirmez smart öğrenmek için saatler ayıracağınıza çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz(Smarty nin tabiki ekstra kazançları vardır ama zaman daha önemli bence)
Kısacası CI tavsiye ediyorum.
Başlayacak kişiler için sitedeki video derslerinden blog yapımını incelemeniz orda ne yapılıyorsa aynısını yapmanız. Basit olarak ne yapabileceğinizi anlatıyor.
Burada zaten çoğu şey çevrilmiş
CodeIgniter Türkiye'ye Hoşgeldiniz: CodeIgniter Kullanım Kılavuzu
Çevrilmeyenler içinde google çevirisi zaten yeterli olur. Karışık cümleler olmadığından türkçe çevirisinide rahatlıkla anlarsınız.
Kolay gelsin
Kılavuzda en güzel kısım yani Tanıtım'dan itibaren çeviri yapılmamış.. Keşke tamamen çevrilseydi diyorum içten içe..
Google translate işini de sabah denedim. Menü kısmı js oldugundan ordn seçim yapınca çeviri yapamıyor. Tek tek cümleleri yazıp çevirmek gerekiyor.
Ama yinede ben ci diyorum

Başka da framework düşünemiyorum..
Bu arada sormadan edemeyecem. Ci yada başka frameworkda proje geliştirdiğimizde örnek olarak ci ile blog yaparsak blogda ci ile yapıldıgını belirtmek zorundamıyız?