Saydığınız maddeler hiçte saçma değil. Sizinde yukarda belirttiğiniz gibi tüm bunlar güvenlik amaçlı siz hiç ihsde birinin domain çaldırdığını ve burada konu açtığını gördünüz mü ?
Göremessiniz çünkü o yukarda saçma diye belirttiğiniz nedenlerle transfer işlemlerinde tam güvenlik sağlanıyor böylece bazı firmalar gibi panelinizden domainler kafalarına göre uçmuyor.
Sonuçta transfer işlemi zırt pırt yapılan birşey değil 1 hafta bekleyin canım incileriniz dökülmez.
Sizin için konuşmuyorum haksızda olsanız saygı duyarım fakat, birileri İHS'yi karalamaya çalışıyor hiç şikayet konusu olmayan İHS'nin son günlerde şikayet konuları olmaya başladı ve bu konuların açılma sebepleri %99 sudan sebepler.
Bu konuda daha önce IHS ile bir takım görüşmelerim oldu. Ancak bu konuda haklı olduklarını düşünüyorum...
Bu tür uygulamalar yapmayan şirketler de var buyrun onları kullanın. Sonra, şu firmadaki domainlerim çalındı dersiniz...
İhs hakkında kısa bir süreye kadar şikayet yoktu ama şimdi bazı kişi(ler) ihs hakkında yetersiz ve haksız şikayet konuları açıyor.
Bunun altında bir şeyler aramaya gerek var mı bilmiyorum ama ihs Türkiye'de domain konusunda lider oldu.
Hukuken hakkınızı arayabilirsiniz o zaman da, ne yapabilir ki? E-Devlet ile anne adınızı, baba adınızı, doğum tarihinizi ve kayıtlı olduğunuz ili bilen herkes tc kimlik numaranızı edinebiliyor ki geçen sene key ödemeleri ile ilgili resmi gazetede yayınlanan ödeme alanların listesinde TC kimlik numaralarıda yayınlanmıştı birşeyler yapılsa o zaman binlerce kişiye yapılırdı. Bir hosting firmasında dışarı sızma gibi bir olay yaşanamaz.
Güvenliğiniz için bazı şeylere güvenmelisiniz.
Yukarıda yazan arkadaşlara %100 katılmakla beraber ekleyeceğim şeyler olacak...
Tr uzantılı alan adlarının ODTÜ (tr alan adı yönetimi) kuralları gereği yönetici bilgileri gizlenemiyor diye biliyorum... Yanlışım varsa düzeltin lütfen...
Bunun dışında
aWaY arkadaşımızın hesabında 100 tane alan adı olduğunu ve bu IHS hesabının şifresinin 3. kişiler tarafından ele geçirildiğini düşünelim... Hesabındaki domainlerin bir saat içerisinde (desteklediği sistem olan panel üzerinden kullanıcılar arası transfer işlemi ile) X kullanıcısına transfer edildiğini düşünün...
Ne yapacak IHS bu durumda... Tüm işlem hareketleri normal... Hesabına girdin... alan adlarını başka bir kullanıcıya transfer ettin... Diğer kullanıcıda saf deil ya... bu alan adlarını bana sattı şimdi zorla geri almak istiyor diycek...
Şimdi çıkın işin içinden IHS alan adlarını kime verecek!!!
Bu defa
aWaY arkadaşımızın r10 'da açacağı konu başlığını söylüyorum...
IHS deki güvenlik açığı yüzünden domainlerim gitti. Ne güvenliği ne açığı... Sen istemedin mi bu sistemi ?
Biraz geniş düşünün arkadaşlar. Hem güvenlik hemde serbestlik bir arada olmaz... Güvenlik istiyorsan kısıtlamalara razı olacaksın... ve yelhosting arkadaşmızın dediği gibi "Güvenliğiniz için bazı şeylere güvenmelisiniz."
Okuduğunuz için teşekkür ederim...