Merhaba,
Öncelikle kendini internetten para kazanacağım diye şartlandırmamalısın. Eğerki başka şeylerden para kazanamıyorsan ya da başka bi yan gelirin yok ise internetten para kazanmaya bak. Ama atıyorum ucuz ayakkabı yapıp satıyorsun , iyi para kazanıyorsun ama internettende para kazanmak istiyorsan hiç bulaşma , boşver ayakkabını yap sat sen.
İnternetten para kazanmak istiyorsanda sana tavsiyem insanlarla yüz göz olmadan işini yap. Nasıl mı? Öncelikle türk sponsor kullanma. İşin içinde türk sponsor olursa sorunda olur. Ya eksik sayar , ya batar , ya bişi olur. Site satışı yapma ,ben zamanında onlarca site sattım , şimdi hepsi için pişmanım , keşke satmasaydım kendim işletseydim diyorum kendime. Eğer reklam bazlı çalışacaksan kesinlikle adsense kullan. Hiç bir derdi sıkıntısı yok. Haksız yerede banlanmazsın merak etme. Ben 1.5 senedir kullanıyorum , epeyde ödeme aldım fakat hiç banlanmadım. Gönül rahatlığı ile adsense kullan , kafan rahat olur. Ne eksik sayar , ne de batar.
Eğerki tasarım veya yazılım alanında yeteneklerin varsa , kendini daha iyi pazarlayarak işi götürebilirsin ( WebEngineer'ın dediği sunum işide buna dahil ) Ama tanıdıklarımdan bildiğim kadarıyla tasarım işi öldü , en azından burada.
Biraz sermayen varsa internetten birşeyler pazarla. Bu şekilde çok iyi para kazanan arkadaşlarım oldu ve ben onların yanında kendimi kimi zaman hamal görüyorum. Tabi o işinde kendine göre zorlukları var. Ama getiri durumuda gayet iyidir.
Adulttan uzak dur. Kısa vadelidir. Ben kafam kulağım rahat olsun isterim , yeri gelir 1 hafta ilgilenemem sitelerimle , ama ***** sitem olsa acaba mahkeme ile kapatıldımı şu oldumu bu oldumu diye sürekli düşünmek zorunda kalırdım.
Hiçbir şey bilmiyorsanda aç bir blog , içerikle doldur. Ama 2 3 gün sonra sıkılıp ya da hit gelmedi deyip bırakma. Para kazandıran içereğe yönel , ama diğer içerikleride değersiz sanma.
İnşallah biraz fikir verebilmişimdir. Kolay gelsin.