Biz Türkler çok fazla yardımcı olmayı ( İnternet sektörü için. ) sevmeyiz abi. Aramızda CMS sistem yazıp bunu dünyanın hizmetine sunabilecek insanlarımız yok mu ? Var... Hemde âlası... Ama Google TR sitelere uyguladığı bu 3.sınıf ülke muamelesini geçip tüm USA ve UK gibi ülkelerdeki sitelere gösterdiği alakayı gösterdide bizler mi bloglara yorum kasdık ??
Ben bu forumda , ücretsiz bir scriptin Türkçe dil dosyasını paylaşmayanları biliyorum. Ücretsiz scripti adam almış , türkçeye çevirmiş , onu paylaşmıyor. Daha ne beklersin ki bu milletten ?
Ne tema paylaşırız , ne dil dosyası , ne bilgi. Bu durumdada biz gelişirsek ayıp olur zaten. Onlarca yabancı tema sitesi var. En basitinden wordpress temaları. Yabancılar wordpress'i yapıyor , başkaları temalarını yapıyor paylaşıyor. Bizde ise vatandaş kişisel blogu için tema yapıyor , kimseyle paylaşmıyor. Kişisel blogu zaten, günde en fazla 2k-3k hit görüyor. Ama birde o adama sorun, kendisi dünya markası... İllaki kimse paylaşmak zorunda değil emek verdiği şeyi ama birşeyler paylaşmadanda bu iş yürümüyor.
3 Aya yakın zamandır bloglar için seo analizi yapıp , seo dersleri veriyorum yeni başlamış arkadaşlara. Yapılan iyilik söylenmez fakat ücretli olarak 40 kişiye verdiysem bu hizmeti , 30 arkadaşada ücretsiz olarak verdim. Zamanımı harcadım , birşeyler öğretmek için. Asla bana rakip çıkar gözüyle bakmadım , çıkarsa çıksın , işi her zaman en iyi yapan götürür-ilerletir.
Bizim toplumda gelişmeyen kavramlar , ilerlememizi büyük ölçüde engelliyor bu tarz konularda.
Esas konuya gelince de , bloglara yapılan yorumların
artık bir faydası olduğunu sanmıyorum.