PrMakinesi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tanık olduğum bir olayı anlatayım. Geçenlerde bir tanıdığa misafirliğe gitmiştim. Evde 5 ya da 6 yaşında ufak bir erkek çocuğu vardı. Ben oyun oynayacağım diye tutturdu. Geçti bilgisayarın başına , google ı açtı. Oyun yada oyunlar yazdı tam hatırlamıyorum. İlk sırada oyunlar1 çıktı , 2. sırada ise kraloyun. Bu okuma yazma bile bilmeyen çocuk , ilk sıradaki oyunlar1 i atlayıp kraloyuna girdi. Firefoxta kraloyun daha önceden girilmiş site olarak işaretlenmişti zaten google arama sonucunda. Yani sanmıyorumki yanlışlıkla oyunlar1 yerine kraloyuna girdi.
Marka olmak işte böyle birşey. Kraloyunun bu saatten sonra googlea pek ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Çünkü insanların alışkanlıklarını değiştirmek hayli zor. Tahminimde şudur ki kısa bir süre sonra tekrar ilk sıraya geçecektir.
Ben de arkadaşa katılıyorum 5 yaşında bir yeğenim var bazen google' dan kraloyun yazıp giriyor bazen direk kraloyun.com yazıp yani artık yer etti herkesin aklında kraloyun. oyun kelimesinde gelen hitin çoğu trgamer tarzı sitelere yarar bence.