Ya ben wipo diyorum siz ben anlamam alan adı tescili diyorsunuz, ilk gelen alır diyorsunuz yok burası turkiye diyorsunuz...
ya bilmiyorsunuz ya anlamıyorsunuz?

Size diyorum ki örnek dava sürecini yaşadık diyorum yukarıyı oku wipoda sorgulamanı yap sonucu göreceksin turkcell.org davası verilmiş? Turkcell açtığı tüm davaları kazandı eğer
görmek istersen tıkla açıla sayfada "Search WIPO Cases by Domain Name:" yazan yere turkcell yaz sonuclanan dava sonuclarını alt alta görürsün hepsinin Decision (Karar) bölümünde transfer yazar anlamı davayı kaybettin .
Hatta davalarının içeriklerini ve savunmalarıda okuyabilirsin.
Bunu Tr de olması veya olmaması önemli deil bizde davayı acarken trdeki yasaları ele alarak kendimizi savunmuştuk fakat gördük ki WİPO davaları yerel mahkemeleri kuralları dikkate almıyor. ve Wipo davaları öle bildiğiniz gibi mahkeme salonlarıda yapılmıyor. TÜRK PATENT KURUMUDA WİPOYU TANIYAN BİR KURULUŞ

Bunları Bir incele @BilgiliHOST ve @gdici dava masrafları derken wiponun mahkemeleri ufak dava ücretleri var. Ama avukat masraafı 2000TL ceviri ücretleri v.s 800 900 derken 3000 tl ye yakın harcandı. Davayı kaybedince Karşı tarafın insafına kalıyorsun manevi tazminat davası sana acabilir. Bizim dava sonucu acıklandı wipo dosyayı kapattı 2-3 ay sonra domain register firması domaini otomatik olarak devretti.Wipo diyorki bir firma bir markayı tescil ettirmişse ve internette alan adını almışsa bu firmanın sitesinden sonra bir kişi/kurum farklı uzantıda aynı alan adını tescilliyorsa ve tescillediği alan adında herhngi faaliyetler içeriyorsa bu tamamiyle marka bilininirliğinden faydalanıp ticari haksız kazanca girer. Bir ülkede marka tescilin varsa Diğer ülkelerde MARKA tesicili alman için sana öncekik tanırlar. Bunuda anlamazsan sana şöle anlatayım, adamın biri canada da bir şirket kurdu patentini candadan ve com alan adını aldı. Sende uyanıklılık yaptın .org uzantısı regledin. sonra firma sana dava actı sende gidip bende trde tescilliyim dedin Dünya Patent marka sözleşmesi derki Bir ülkede Marka tescili / patent tescili bulunanlar dünyanın her yerinde Bu anlaşmayı kabul eden ülkelerin tümünde 6 ay öncelik tanınır.Yani sen başvurduktan 3 ay sonra bile baş vursa o firma alır trdeki marka tescilini sen alamazsın.
Bu konularda avukatların yeterliliği ne yazık ki yok. Fikir hakları kanunu avrupada ve amerikada daha detaylı incelenen bir konu bizim burdaki avukatlar avukatlık ücreti için sana veriyor gazı veriyor gazı

hatta bizim avukat bizimle sözleşme imzaalatmak istemişti davayı kazanırsak %20 si benimdir diye neyse bu konuyu konuştuk dava başladı birden fatura gönderdi. Arkadaşlar avukatlık masrafları 1250 TL diye şoke olmuştuk. Sözleşme yapacaz %20si senin olacak, bak sölediğin gibiyse aldık sayılır davayı bu paranın 100 katını kazanacan belkide neden bunu istiyorsun dediğimizde o ayrı bu ayrı diye geciştirmeye çalışmıştı

Bilgilihost madem biliyorum diyorsun playboyturkiye.com .net .biz .us boşta al trafiğini yükselt 14-15k trafikli bir site yap ondan sonra bekle hemen istanbuldaki playboyun avukatı seni bulur. Bulamazsa host firmana ulaşır oda seve seve sana ulaşır. Görelim bakalım Senin ilk gelen alır kuralın gecerli oluyor mu? OLMUYORMU ? Git dünyanın en iyi avukatını tut %99,9 kaybedeceksin

saygılarla