Buna benzer bir olay benimde başıma gelmişti. 1 yıl önce x firmasından bir sunucu kiralamıştım ve bir kaç ay sorunsuz bir şekilde kullanmıştım. Fakat sunucudaki bir sorun yüzünden tek bir kişi saldırı yapsa dahi sunucu kilitleniyordu. Ticket açarak yardım istediğimde bunun ücretli olacağını söylediler. Ücretin ne kadar olduğunu sorduğumda ise aylık 100 Tl gibi bir ücret talep etmişlerdi benden. Zaten sunucuya o parayı veriyorum yapacakları sadece APF + BDF kurulumuydu. Tamam bende sunucuyu kiralarken unmaneged olduğunu bile bile kiralamıştım fakat 5 dakikalık bir iş için 100 tl vermek açıkçası biraz enayilik gibi gelmişti. Zaten ay sonunda yollarımızı ayırdık.
Fakat ne oldu gel zaman git zaman gelişen çevre kazanılan arkadaşlıklar doğrultusunda benden sunucu konusunda fikir almak isteyen 5 yada daha fazla kişiye o firmayı önermedim. Hem şu anda sunucu sayım arttı hem onlara ödediğim ücret. Artı 100Tl kazanmak isterken belkide çok daha fazlasından oldu bu x firma. Hizmeti iyiymiydi iyiydi ama biraz müşterini mutlu da etmelisin. 3 ayda sadece 1 kere yardım istemişim ve yakaladım burda biraz seveyim mantığı pek hoş değil. Şirket politikası saygı duyarım. Allah yollarını açık etsin.