Tam tersi SAS daha sağlıklı çalışır bu tür konularda..
300GB SAS 15k disk 350$ ise
320GB SATA disk 7.2k 46$

Benim yaptıgım birşey yok örnek verdim sadece konuyu baştan okumadınız sanırım ben kullanıyor olsam RAID6 olurdu seçimim

okuma hızı en yüksek ve en güvenli sistemlerden..
Ben de raid 5 ile okuma yazma performansını baz almak yanlış olur diyorum.
Raid 6'nın güvenlik dışında hiçbir artısı yok, bence seçmeyin okuma hızında bile olsa.
Sonuç - RAID Başarım ve Sınıflandırma Listesi: Bölüm 2 - Veri Depolama - Tom's Hardware Guide - Türkiye
"Yazma hızına gelecek olursak Areca'nın XOR biriminden (Intel IOP332) kaynaklanan bir darboğaz meydana geldi. Yani RAID 5'le beraber sekiz sabit disk 384 MB/s'lik okuma gerçekleştirirken yazma aktarım hızı maalesef 186 MB/s'de kaldı.
RAID 6 yapılandırmalarında ise ikili eşlik hesaplamalarının şart olması sebebiyle daha kötü bir tabloyla karşı karşıya geldik. Altı'dan daha fazla disk eklenmesinin başarıma etkisinin ihmal edilebilir olduğunu da göz önünde bulundurmalısınız. RAID 6 gerçekten güvenli bir yapılandırma olabilir ancak hızlı olduğunu söyleyemeyiz."
Sunucunun kullanılacağı amaca uygun raid dizisi seçmek doğru olur.