Arkadaşlar merhaba.
Standart hosting paketleri ihtiyaçlarıma cevap vermiyor artık ben de bir bayi paketi almaya karar verdim. Ancak almadan önce öğrenmek istediğim birkaç şey var, bu konuda tecrübe sahibi siz değerli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
1. TR ya da yurtdışı lokasyon önemli mi? Sitelerim hep TR sunucularda bulundu şimdiye kadar en ufak bir sorun yaşamadım. Ama reseller kullanıcılarına baktığım zaman (bu forumda) sorun yaşamış kişileri bulmak hiç de zor olmuyor. Neyse. İlk soru bu hangi lokasyonu seçmeliyim? Neden?
2. Seçmem gereken TR ise (ki gönlümden öyle geçiyor sebepsiz) hangi dc de olmalı? Bazı firmalar yazıyor teklan, mars vs. şeklinde. Hangisi en iyisidir?
3. Aldığım pakette ne gibi güvenlik önlemleri olmalı? Ya da öyle ayrıca bir özellik bulunuyor mu siteleri korumak adına? Ne özelliği yoksa tercih etmemeliyim? Saldırıya çok müsait bir sitem var. Her yıl belli bir dönemde saldırırlar. Birkaç yıl öncesine kadar günde 4-5 kez index atıldığı oluyordu. Şükür ki çok uzun zamandır böyle şeyler olmuyor.
4. Bunların dışında dikkat edilmesi gereken başka ne özellikler vardır? Almadan önce neyi bilmem gerekir?
5. Güvenli bulduğunuz ve mümkün mertebe “makul” fiyatlarla hizmet sunan firmalar hangileri? Hangisini önerirsiniz ve neden?
Bu kadar soruyorum çünkü taşıyacağım sitelerden bir tanesi çocuğum gibi yıllardır gözümün önünde büyümeye devam ediyor. En ufak bir kesintiye tahammül edemem, kesinti olmadan yayında kalması gerek. (bu arada sitelerim yasal içeriklidir)
Halimi anlattıktan sonra şimdi sizlerin cevaplarını bekliyorum. Lütfen beni aydınlatın. Teşekkürler...