Hiç bir şey alamazlar kardeşim için rahat olsun.
Sana avukattan gelen mailleri sakla.
Avukatların bazıları da mafya babası zannediyorlar kendilerini.
Hukuk ile dava ile alamayacaklarını bildiklerinde yalan ifadeler ile milleti korkutmaya çalışıyorlar.
Temelsiz tehditler ile insanları korkutmay açalışıyorlar
Yani avukatların da şerefsizi çok...
Ben senin yerinde olsam mail atarım firmaya. Derim açın davanızı. Fiyatı 2 ye katladım 30 bin lira.
Yiyorsa açsınlar davayı.
Alan adlarının tahsisi Türk hukukuna göre yapılmaz. ICANN Amerikan yasalarına bağlı bir kurumdur. Ve ICANN dan domain alan herkes için Amerikan yasaları geçerlidir. Sen domain üzerine hiç bir şey kurma ve seni dava etmelerini iste.
O domaini elinden almalarını tek yolu TrADE mARK yani ticari marka olmaları ve Amerika da dava açmalarıdır. Amerika da dava açıp domaini mahkeme ile almanın maliyeti de 30 bin liradan çok daha fazla olur onlar için. Tescilli olmaları hiç bir anlama gelmez. Tescil Türkiye sınırları içinde geçerlidir. O marka adıyla tescilli ticaret alanlarında Türkiye de faaliyet gösteremezsin. Ama kesinlikle o domaini yasal olarak elinden alamazlar.
Fiyat düşürmek için avukatla tehdit ettiklerine göre. Fiyatı 2 ye katla da akıllı olsunlar.
Hocam konuya yazılan cevaplardan genel olarak senin dediğin çıkıyor..
Güzel bir şekilde toparlamışssın teşekkürler...
Bir de benim son sorum şu olacak: Bu firmanın 10 tane bayisi var diyelim, ben bu 10 bayiden birine veremez miyim bu domaini?
Aslında siteyi ilk alma niyetim, karşılıklı iki tarafa da menfaat getirecekti fakat adamlar yok biz zaten o sistemi kendimiz kuracaz filan dediler...
Ben de o zaman bayilerinize vereyim ismi dedim, yok bize verin dediler.