Macabré adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim Uluslar Arası Ticaret bölümünde okuyan en az 10-15 arkadaşım var.
Çok güzel bir bölüm olduğunu biliyorum, bir de Yeditepe 'de okursan çok daha güzel olur.
ortamı çok iyi biliyorum geçen sene giden arkadaşlarım oldu bizim okuldan mezun,gelip anlattılar sene başında. Ama boğaziçi sanki nirvana gibi gelio bana

Sagu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında iki üniversite arasında bir tercih ve kar$ıla$tırma yapmak birazcık garip olmu$. Her iki üniversitede Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden.
Tercih yapmadan önce her iki fakülteyi de ziyaret etmeni önerebilirim.
Binadan daha çok, seçmek istediğin bölümün olanak ve imkanlarına bakman senin için daha faydalı olabilir.
- Öğretim kadrosu nedir? hangi öğretim üye ve prof. ders vermektedir.
- Bölümünün dört yıllık ders çizelgesi ve hangi dersleri alacağına bakabilirsin.
- Üniversite ortamı (çok mühim)
- Üniversitenin bölümünle ilgili yapmı$ olduğu etkinlikler var mı? varsa nelerdir. (Konferans, söyle$i, etkinlik vs. )
- İstediğin bölümden mezun olan arkada$lar nerelerde i$ bulabilmi$ nerelerde çalı$ıyorlar. bunları takip edebilirsin.
daha bir çok $ey sayılabilir..
Ayrıca, özel üniversite okumanın avatanjları olduğu gibi dezavantajlarıda olabilir.. Bi i$yeri olmaması ile birlikte öğrenciler yıllık bir miktar öderler ve Üniversitede daha iyi imkanlar sağlayabilir. ( En iyi hocaları barındırması, sosyal aktive olanakları vs.)
Dezavantajları ise maddi olabilir. Yeditepe çokta ucuz bir okul değil yıllık Okul + ev + hayati ihtiyaçlar, ders masrafları 25 milyar + bir paraya denk gelebilir.
Parasal olarak bir sorunum olmaz diyorsan, yeditepe diyebilirim. Ama az çok , zar zor yeti$tirebilirim diyorsan yeditepe biraz i$kence gibi gelebilir. Çünkü bulunduğun ortamda baba parası ile çaka satan, tamamen her$eyi cebindeki paraya endesklemi$ insanlar olacaktır.
Boğaziçi de yabana atılacak bir üniversite değil. Bana sorarsan boğaziçinde güzel güzel okur, 4 yıllık harcayacağım para ilede amerikada masterimi yapardım : -)
Hayat ve seçim senin, ba$arılar.
yok hocam ne okul parası felan

okul puanım 75 düzeyinde gelecek , 280 civarı alsam öss den 355-360 öss puanım muhtemel tabi bu kesin deil

ilk 2000 e girersem zaten okul+yemek+yurt ücretsiz yeditepenin

ilk 1000 e girersem 500 ytl ye kadar artı para veriyorlar. ilk kayıtta son model laptop cabası

ben para sıkıntısı çekmem diye , hani olurda ortamda artizlik yapacak olan zengin p.. olur her özel unide olduğu gibi aşağı kalmayız diye dedim (:

az çok vakit buldukça bakıyorum sayfalarına bölümlerin , son mezunların nerde çalıştıklarına felan. Özellikle yönetim bilişimden mezun olanlar pek işsiz kalmıyorlar . Bölümün genel öğretisi programlama ve web kodlama. Az çok işletme dersleride var ekonomi vs.

Ugur1905 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
la murat benim eski üyelikle köşeyi dönmüşsün haberimiz yok
heheh göremiyoruz seni nette pek fazla.
öğle oldu ugur ya kusra bakma , benim üyeliği sınırsız patlattılar konu uplama olayından

o wbmsterlık işlerini yaptığım msn i 8 aydır açmıyorum dile kolay