yurdum insanı birak dizin'de kaliteli site aramayi google'de bile arayacaği kelimeyi doğru düzgün yazamiyor.
Kaliteli dizinin sitelere oldukca yarari vardir. örneğin yarar olarak soyle söyleyebilirim.
sitemlerden birtanesine hic ücretli yada ücretsiz link almadım, link değişiminede girmedim, çapraz linklede falan uğrasmadim. sadece kaliteli blog ve dizinlere ekledim. pagerank değeri olarak ilk güncellemede 4 oldu ortalama index süresi 3 dakikaya kadar düştü.
yarar olarak en iyi örnek bu olabilir mesela sana
özellikle altını çizmek istiyorum
yurdum insanı birak dizin'de kaliteli site aramayi google'de bile arayacaği kelimeyi doğru düzgün yazamiyor. Ve öyle insanlar tanıyorum ki mynet yada facebook a direk girmiyor. adam google ye giriyor facebok yazıyor (o 1 tane) facebok yazıp arama sonrasında Facebook.com a tıklayıp öyle giriyor.
Toplistlerin yararı yok demiyorum. ama hit getirmez. dünya çapında dmoz vs. hariç kaç tane sağlam toplist yada dizin sitesi var ki ?
Belirli siteler hariç diğerlerini sadece link kasmak niyetine kullanabiliriz ama yine diyorum belirli sitelere ekledikden sonra toplist sitesine girip 2 dk. zaman harcayıp sitemi eklemektense 3 dk. zaman harcar içerik eklerim. kısıtlı sayıda googlenin gözünde hoş yerlere gelmiş bir kaç siteler hariç diğerlerine eklemek o kadarda yararlı değildir kanımca.