muratdan , tamamen yüzeysel düşünüyorsunuz. Sunucu diyebilecegimiz gerçekten insanların işini görecek makinalardan bahsedelim , 40 50 euroluk makineler webmasterların fantezi makinelerıdir, 5 10k ile antreman yapılan makineleridır.

Orta düzey sunucuları ele alalım LEASEWEB: domeinen, webhosting, dedicated servers, colocation, streaming, DSL bu adresteki 1x Intel Quad Core Xeon L5410 / 12MB 2000Gb 199 euro yapıyor laeseweb de. Aynı makineyi 300$ a Softlayer den alabilirsiniz softlayerde ilave ram ve hdd ücretlerini sanırım herkez bilmiyor kampanyaları var 4gb ram alana 4gb hediye edilir , 8 ise 16GB edilir x2 diyorlar buna. arada 40 50$ bir fark var kaliteli hizmet isteyen için ise bu ücret çok olmamalı.

Bu kadar pahalı hizmeti laesweb sunsa demişsiniz onlarında çok ucuza verdigi söylenemenez görüldügü üzere bu nedenle hurda sunucuları satacaklarına iyi sunuculara yönelsinler iyi hizmet versinler.

Kısacası yineliyorum şikayet hususlarında gerek bayi gerekse direk datacenter hakkında çok olumsuz şey gördüm kısmende yaşadım o nedenle beni sonuçlar ilgilendirdiginden laeseweb tercih alanınım dışında kalmakta.