Arkadaşım sen ülkeni sevdiğin için kabullenemiyor olabilirsin. Bende ülkemi seviyorum ama ülkemiz 3. dünya ülkesidir. İster kabullen ister kabullenme istersen 50 milyar -rep ver. Sen -rep versende vermesende dünya yine dönüyor.

Senin yorumundaki açıklama bile benim yazdığımın kibarcası zaten
Aşağıdakileri iyi oku, ayrıca okuduğunu anlamassın belki diye resimde ekliyorum.
Kim Türkiye'yi 3. dünya ülkesi diye tanımlıyor arkadaşım? Varmı dünyada böyle tanımlayan bir ülke bir makam bir merci? Ülkemi tabiki seviyorum senin gibi olamam. Sevmemle ilgisi yok. 3. dünya ülkelerini araştır bakalım Türkiye'yi görebilecekmisin aralarında? Cahillik yapıyorsunuz daha 21 yaşında buna başladıysan 30-35 yaşında ülkene ne kötülükler yapabileceğini tahmin edemiyorum.. Seni birilerinin uyandırması lazım sana bu yüzden -rep verdim. Ama sen bunu anlamayacak kadar dar görüşlüsün.
3. dünya ülkesi kavramı ilk olarak Fransız bilim adamı Alfred Sauvy tarafından 1952 yılında ortaya atıldı. Bu kavram, günümüzdeki anlamına kavuşmadan önce Sauvy tarafından devrim öncesi Fransa’sında Ruhban Sınıfı-Asiller ve Köylüler şeklindeki özetlenebilecek üçlü yapının üçüncü ayağı olan Köylülerle, günümüzün sanayileşememiş ülkeleri arasında bir analoji kurmak için kullanılmıştı.
Daha sonraları ise üçüncü dünya ülkesi kavramı, gelişmiş ülkeler-komünist ülkeler ve diğerleri olarak adlandırılabilecek bir sacayağının üçüncü kısmı, yani adiğer az gelişmiş ülkeler için kullanılmaya başlandı.
birinci (mavi), ikinci (kırmızı), üçüncü (yeşil) dünya ülkeleri