Bazı şeylerde standart vermek zordur. Ben hız formülünün ispatını 3 satırda türevle yaparken öteki adam daha da derine inip limit ile 50 satırda yapacak belki(fizik-matematik).
Her yiğidin yoğurdu yiyişi farklı olabileceği gibi yiğit olmayanlarda yoğurt yiyebileceği için senin 10 satırda yazdığın kodu ben 20 satırda yazarken o ise 1000 satırda yazacak deneyimsizliğinden belkide.( Yapılan işe bakılırsa 1000 satırda yapan daha çok para hakedecek gibi görünsede 10 satırda yapabilecek yazılımcı bu deneyimi kazanabilmek için harcadığı yıllarını da fiyata ekleyecektir tabiki.O yüzdendir ki 10 yıl tıp okuyup uzman olan doktora 5 dk için verdiğimiz 100-200 tl de helal hoştur.Karşınızdaki çalışan amele değil sonuçta.)
Yada sen kontrolleri daha iyi yapmak için satır sayısını bir kaç kat artırırken o hiç kontrollerle uğraşmayacak belkide ve buglarla başı belaya girecek site sahibinin.Düşük fiyat veren porefesyonel biriyse de acaba çimentosundan mı çalacak inşaatın diye de düşünmek lazımdır.
Fiyat standartı zor ama en azından r10 da bazı önlemler alınabilir.Hakediş konusunda deneyimli bir kaç yazılımcı bölümde moderatör olursa sıfırdan yapılması istenen yazılımlara saçma sapan teklif verenlerin önünü kesebilirler.Hatta hakediş konusunda danışmanlıkta yapabilirler.Tabi bunun içinde proje planının sunumu müderatöre verilmeli ve bir miktarda ücret verilmelidir sanırım.Babasının hayrına uğraşılmaz herhalde bunlarla.
Gerçi burada büyük bir yazılım işi için anlaşana hiç rastlamadım ben

Büyük işler hep fıs çıkıyor.İşi yaptıracak olanın cebinde para olmadığı halde hayalperestlikle ne yaptıracağından da tam emin olmadan açıyor konuyu.Anlaşmalar hep küçük işlerde.Küçük işlerde de fiyat tartışmalarının anlamı yok zaten.