Hosyer verdiğin kod adamın tüm indexini silebilir. İçinde id geçen herşeyi sil derken bu sitenin diğer sayfalarını ve indexlerini biliyor musun? Get parametresi id olan video şiir makale haber resim galeri herşeyi indexe kapatır senin yazdığın kod. Eğer sizin içerik sayfalarınızda makale_goster.php?id=XXX gibi gösteriliyorsa bu yöntem ile onu da engellemiş olursunuz. Ayrıca bir arkadaşın gösterdiği gibi sadece ? soru işareti geçen url leri engellerseniz yine içinde get parametresi ile veri gönderilen bütün sayfaları indexten silmiş olursunuz.
Senin ilk yaptığın /*yorum sonu yorum ile biten hiç bir şeyi indexleme demek. Senin sayfaların yorum ile bitmiyor.
Doğrusu yorum.php ile başlayan tüm sayfalar olmalıydı.
/yorum.php*
ya da içinde yorum.php geçen her sayfayı yasaklayabilirsin.
/*yorum.php*
Ayrıca delicobana da içinde soru işareti geçen her sayfayı indexe kapatacak kod vermişsin. Soru işaretinin orada ne anlama geldiğini bilmeden o kodu yazdığını düşünüyorum. Soru işareti parametre göndermek için bir ayraç. Ayraçı kapatırsan get parametresi ile çalışan tüm sayfaları indexe kapatırsın.
Onun için de doğru kod
/logo.gif?*
olmalıydı
Merhaba.Evet dediğin gibi benimde aklıma tüm "?id=" geçen sayfaların engelleneceği geldi.Bu yüzden sitemdeki tüm sayfa yapılarına baktım.
İçinde "?id=" geçen başka sayfa yok (Yani id li olan tüm sayfaların indexlenmemesini istiyorum)
Dolasiyle sorun yaratmayacagını düşünüyorum...