Merhabalar; uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bazı yanlış anlaşılmaların ve bazı kişilerden kaynaklanan sorunlardan ötürü
uzun bir zaman forumdan uzaklaştırılmıştım ama şuan itibari ile sizlerle beraberim; ve yeni bir makale hazırlamak istedim sizlere üyeliğimizin aktif olmasından ötürü
tekrardan Yönetici arkadaşlara ve site sahibine teşekkürler. ve diğer arkadaşlarada teşekkür ederim. Sözü fazla uzatmadan konumuza geçmek istiyorum;
Makale veyahut konumuzun başlığını biliyoruz. bundan yola çıkarak bir reklam çalışması oluşturacağız hep beraber önçelikle herzaman dediğim gibi yine bir adwords' hesabına ihtiyacımız olucaktır.
Sizlere nasıl üye olunur nasıl adwords hesabı açılır bunun gibi açıklamaları yapmak istemiyorum bu bölümde gerekli başlıkları zamanında açmıştım bu linki takip ediniz lütfen. (
https://www.r10.net/google-adwords/29...i-anlatim.html )
Bu işlemleri bitirip panelimize girdiğimizi sayarak; işlemlerimize birer birer başlıyoruz, en ince ayrıntısına kadar.
İlk resimde göreceğiniz gibi bir "
Yeni çevirimiçi kampanya" sekmesine tıklıyoruz ve (
Anahtar kelimelerle başlama) sekmesini tıklıyoruz.
Resim -1
Ve daha sonra karşımıza gelen sayfada "
Kampanyamızı adlandırın"
Mercedes
"
Yeni reklam grubunuzu adlandırın"
Mercedes
bu kısımları be kendime göre isimlendirdim sizde kendinize göre isimlendirebilirsiniz.
Resim 2 de görebilirsiniz. Evet şimdi geldik can alıcı bir noktaya!
"
Müşterileri yere göre hedefle"
"
Müşterileri dile göre hedefleyin"
Şimdi hem bütcemizi hem kendimizi sıkıntıya koymamak adına ve satışını veya hizmetini verdiğimiz tam yerleri belirliyoruz.
Örneğin; Ben bir bilgisayar tamircisiyim ve istanbul'da bulunmaktayım beni müşterilerim google'da ararken istediğim yerlerde bulmalarını istiyorum.
Böylelikle hem bütçemi korumuş olurum hemde tam istediğim hizmet verebileceğim müşterileri bulucaz benim hizmet verdiğim yerler bellidir.
İstanbul > ve İstanbul'a yakın Çevreler veya istanbul'dan 1 kaç saat veya 4 - 5 Saatlik yol gidebileceğim alanlardır.
Bunlar nerelerdir örneğin;
İstanbul
Ankara
İzmir
Kocaeli
Toplam 4 ile hizmet verebilirim, veya istediğiniz yerde verebilirsiniz bu size kalmış birşey size en iyi iş veya işin çıkabileceğini düşündüğünüz alanları seçebilirsiniz.
Resim -2
"
Hedeflemeyi değiştirme" sekmesine tıklıyoruz. ve daha sonra acılan (
popup) penceredeki adımları izliyoruz resimlerle.
Resim -3
Açılan "
Müşterileri yere göre hedefleyin" penceresinde'ki
Özel >>
Toplu ) Sekmelerini tıklayınız resmimde gördüğünüz gibi.
ve daha sonra reklamımızın yayınlanmasını istediğimiz illeri seciyoruz. ve daha sonra reklamlarımızın istediğimiz illeri sectikten hemen sonra alt kısımda (
Bitti) sekmesini tıklıyoruz. ve resim 4'de "
Devam ediyoruz."
Resim -4
Ve daha sonra reklam kampanyamızı oluşturuyoruz. istediğimiz gibi; resim 5 deki gibi zaten bu kısımları normal bir şekilde dolduruyoruz diğer anlatımlarımda bunları anlatmıştım sizlere.
Resim -5
Şimdi devam dedikten hemen sonra açılan sayfada anahtar kelimelerimizi seçiyoruz. resim 6
Resim -6
Örnek;
[bilgisayar tamiri]
[laptop tamiri]
Ve yine (
devam) sekmesine tıklayarak ilerliyoruz. Gelecek olan sayfada bizden "
Günlük bütçenizi girin" benim müşteri hesabım $ kurundan olduğu için 10,00 dolar

giriyorum siz tl bazından olduğundan kabul edersek sizde 10 15 20,00 tl olarak günlük bir bütçe belirleyebilirsiniz.
Daha sonra (
Maksimum TBM teklifi ) bir kullanıcı reklamımızı yani reklama eklediğimiz anahtar kelimeyi arayıp reklamımıza tıklarsa ne kadar ödeme yapmak istiyorsunuz diye soruyor.
Bunuda giriyoruz mesela ben her tıklama için (
TBM) 1 dolar veriyorum. ve daha sonra (
TBM İçerik teklifi) bunu doldurmanıza gerek yok isterseniz doldurabilirsiniz size kalmış bişi tamamen.
Resim -7
Bu işlemleri bitirdikten sonra (
Devam) sekmesine tıklayarak son aşamaya geliyoruz. Yani reklamlarımızı gözden geciriyoruz bir yanlış olup olmadığını kontrol ettikten sonra eğer herşey yolunda ise (
Kampanyayı Kaydet) sekmesine tıklayarak işlemimizi bitiriyoruz.
Resim -8
Böylelikle bu makalemizinde sonuna gelmiş bulunmaktayız başka bir makalede buluşmak ümidiyle; yazım hatalarımız olmuş ise affola yazımı okuduğunuz için teşekkürler bol kazançlar.
Mercedes