Leavemealone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelecegim icin derken merak ettim alman vatandasi olunca ne gibi avantajlari olacak sana almanyada kalici yasama disinda ?
Demissinki ab vatandasi olurum iyi is iyi maas filan onu herkes ister ama bakalim varmi o almanyada ? Hersey disaridan görüldügü gibi kolay degil ülkenin durumu nerdeyse türkiyeden beter kapanmayan fabrika kalmadi is imkanlari her yil kücülüyor milyonlar issiz. Ve yine demissinki issizlik maasi vs kusura bakma ama sana hicbirsey vermezler o isde öle basit degil issizlik maasini alman icin calismis olman lazim (calistigin yil ve kazandigin paraya göre veriliyor sonra).
Sen 0 dan almanyaya gel sana tek yapacaklari yardim 385 euroluk hartz 4 dedikleri yardimdir ve bunu yaparkende burnundan fitil fitil getirirler.
Ben almanyada yasiyorum burda dogdum ve türk vatandasiyim hicte bir dezavantajini görmedim bunun bugüne kadar .
Ayrica bu isin dil olayida var Alman vatandasi olman icin almancan yeterlimi bilmiyorum ama degilse adami essek gibi süründürürler burda ögrenene kadar.
Askerlik meselesinide unutmamak gerek oda cok karisik .
Yani iyi düsün derim. Göze aliyorsan herseyi dene .
alman vatandaşı olunca iyi iş imkanı dedim çünkü ilerde almanya hariç başka ülkelerdede iş bulma imkanım var almanyanın şuanda ekonomik durumu hakkında bilgi sahibi değilim malesef. düşüncem almanya olmazsa çevre ülkeler olabilir şeklindeydi. ama pek bilgi sahibi değilim tabiiki çok iyi araştırmam gerektiğini biliyorum. şuan için cazip gelen en büyük olay ab vatandaşı olup diğer avrupa ülkelerini görmek, türkiyede eğitimin bittikten sonra başka bir avrupa ülkesinde devam etmek ve sonrasında bu ülkelerde çalışabileceğim bir iş sahibi olmak. yurtdışında yaşadığını söylemişsin ama inan şuanda türkiyede yaşam çok zor. üniversite mezunları bile 12 ay askerlik yapacak, henüz karar aşamasında ama durum bunu düşünüyor. sonuçta benim gibi üniversite okuyanların bir çoğunun ilk amacı kısa dönem askerlikti. buda ortadan kalkınca üniversite okumanın cazibesi pek kalmıyor. sonuçta üniversite mezunu olup işsiz olanda var lise mezunu olup işsiz olanda var. açıkcası şuanda geleceği dahil kaygılarım var. ve bu benim için bir çıkış yolu olabilir. teşekkür ederim mesajınız için