Elazığlı, bahsi geçen bir firma ve bu firma kafadan yalan bilgiler atmıyor. Bilinçssiz olsa Linux sistemleri arasında dDos ve türevli saldırılara en dayanaklı işletim sisteminin FreeBSD olduğunu bilemez. Belli ki az veya çok derecede bir bilgiye sahip, bir takım birşeyleri biliyor. tarikogut'de bu şekilde türevimişti ama o arkadaşı karalamak yerine mümkün oldukça desteklemiştiniz(siz şahıs olarak) forum olarak. Şimdi bu kişiye neden bu tür ithamlarda bulunuyorsunuz anlamıyorum.
İletişime geçmeyi deneyin bir bakın görün nedir ne değildir? Nasıl izin almışlar nereye kadar böyle çalışabilirler? Neye güvenerek bu tür bir yaptırım sağlıyorlar? Hangi mantıkla çalışıyorlar?
Siz bunları öğrenmedikçe veya öğrenme girişiminde bulunmadıkça gelip burada insanları bilinçlendirmeye çalışmanız pek etik olmaz. Ancak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz. Herkesin saygısının olduğunu düşündüğüm gibi benimde düşüncelerinize her zaman saygım vardır.
Tarıköğüt ün çalışmaları daha inandırıcı ve daha gerçekçi olduğu için destekledim. Ama biri gelip konu açıp profilo telekomdayım 1 mbit hatla 200 mbite kadar ddos koruma sağlıyorum derse bunun benim için hiçbir inandırıcılığı yoktur. Kendisi ben test yaptım yemiyor diyor ama tek bir saldırı türü yok ki. Yüzlerce saldırı türü var ve hepsiyle tek tek denemiş mi ?
Ayrıca üstüne basa basa söylememe rağmen bir kişinin 5 mbit hattı varsa ve bu hatta 200 mbit istek geliyorsa 200 mbit trafiği hiçbir firewall yok edemez ve toplam hat üzerinde yokmuş gibi işlem yapmaz , yapamaz. Eni sonunda o trafik dc ağı içinde dolaşır ama profilo telekom 1 mbit hatt olan sunucuya 200 mbit hat genişliği sağlamaz sağlasa bile geçici bir süre sağlar ki agresif bir 200 mbit girişin verimerkezi içinde paket kayıpları yapması mümkündür. Lütfen artık konuyu uzatmayın teknik bilgisi olan arkadaşlar savunma yaparsa memnun olurum. Botu bırakmamış olsaydım daha önce türkiyede ve yurtdışında yüzde yüz koruma veren ama hiçbir donanımsal araç kullanmayan arkadaşlarla yaptığımız testleri bu arkadaşlada yapıp tezini çürütürdük ama kısmet