Ben kesinlikle yapılan iş kötü demedim benim demek istediğim kodlamanı php veya asp olması farketmez önemli olan sistemin istekleri karşılaması, kullanım pratikliği ,işlevsel oluşu ve modüllerdir. Aynı ihtiyaçları karşılayan 300 liralık da scriptler var 500 liralık da scriptler var 5000 liralık scriptler de var. Eğer scripter bir işi 0'dan yaparsa fiyat yüksektir, bunda kodlama dilinin önemi yoktur. Ancak seri satışı yapılan işlerde yada önceden yapılmış birkaç modül eklenerek modifiye edilen ve müşteriye sunulan scriptlerde fiyat düşer. Bu işin piyasası budur. Fiyatın belirlenmesinde scriptin asp veya php olmasının bir önemi yoktur anlayacağın. Yok php 500 iken asp 700 etmez v.s. muhabbetleri yanlıştır. 700 lira teklif veren arkadaşın yaptığı işler ve çalışma sistemi r10'da bilinen ve takdir gören biridir ve teklifinde 0'dan hazırlayacağı bildirilmiştir. Burada eğer elinde olan bir scripti satmak istese ona göre teklifinin değişeceğine adım gibi eminim...
Bu konuyu asp / php tartışmasına çevirmeyelim. Umarım ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir script bulursunuz. Alıcı olarak düşük fiyat isteme ve yüksek fiyat verenleri eleştirmek kısmen hakkınız olabilir ancak kodlama diline göre bu eleştiriyi yapmanız çok yanlış. Herkesin emeği ve ona biçeceği değer farklı olabilir ve olmalıdır da...