@marks detaylı yazdığın için teşekkür ederim.
Senin yazdığın yasaları ezbere bilmesem de hukuk felsefesini biliyorum.

Yani bir suç unsuru bulunup idari tedbir amaçlı veya mahkemece kapatılan bir siteyi açtırmak için harekete geçen kişinin kapatma kararına neden olan suç unsurunu üstlendiğini bilmesi gerekir. Yani suç unsuru taşıyan sitelerin sahiplerinin kimliklerinin belirlenmesi halinde cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı açıkça yazıyor.

Yani siteniz kapatıldı ise açın diye başvurmak riskli bir şeydir.
Bir forum sitesi iseniz ve mesela Atatürk e hakaretten kapatma kararı verildiyse. Suç unsurunu kaldırdık suç unsuru bize ait değildir kullanıcılar tarafından oluşturulmuştur diyerek sitenizi açtırabilirsiniz.

Ama tecavüz videoları aramasında ilk sayfada çıkan ve içinde tecavüz ile ilgili metin yazı etiket video resim bulunduran siteler kapatıldığında bu suç unsuru bana ait değil diyemezsiniz. Sitenin sahibi suç oluşturan kapatma nedeninden sorumludur. Ve suç unsurunu kaldırdım diye mahkemeye ya da telekomünikasyon kurumuna gitmek hakkınızda suç duyurusunda bulunulmasına veya dava açılmasına imkan tanımaktır.

Sitenizi açtırmak için uğraşmadan önce bir avukattan danışmanlık alınız. Sitenizin hangi içerik yüzünden engellendiğini ve durumu öğrenin. Ve açtırmak için izleyeceğiniz yol için hukuki danışmanlık alınız eğer değiyorsa. Çünkü aksi halde bir siteden fazlasını kaybedebilirsiniz.