İnsanların KVM’e veya ayrıntılı panele değil teknik desteğe ihtiyacı var.. Otomasyon sistemi ile çalışan yerlerle çalışacak müşteri portföyü farklıdır.. 1 Gün içersinde cevaplanan destek taleplerine bakarak kendimizden örnek vererek söylüyorum.. Virtual Media lı KVM versen de müşteri hayatında sunucu kurmamış ki nasıl yapacak? O nedenle otomasyona değil verilen teknik desteğin kalitesine bakın derim.. Ve ayrıca teknik destek 7x24 telefonda birinin alo demesi veya cPanel de apache update yaparak gd yüklemesi değildir.. Örnek dosya sistemi bozulmuş bir sunucunun verilerini kurtarılması ve bu verilerin bir diğer sunucuya sağlıklı şekilde aktarılması.. Diskten silinmiş bir superblokun geri getirilmesi ve tüm bunları internet den araştıra, araştıra 1-2 günde değil 10-15dk da yapabilmesidir..
İnsanların ihtiyacı olan daha nitelikli ve profesyonel teknik destek ile olayları çabuk halledebilme kapasitesine sahip teknik ekibi olan bir firmadır..
Örnek: Hosting firması 1-2 yıllık sunucu yönetim bilgisi mevcut.. Kişi RAID5 Kullanıyor 3 diskte aynı anda 2 disk badsector verdi şimdi 1-2 yıllık adam bunu ne kadar zamanda çözer? Profesyonel biri ne kadar zamanda? Garanti ederim 1-2 yıllık adam eline yüzüne bulaştırır

Verilerin üzerine soğuk su içilir.. Örnekteki hosting firmasının elinin altında altından KVM olsa da tüm sistem kapalı.. Sistem kapalı kaldıkça da ticari itibarı düşüyor.. Kişi sırf bu adamların otomasyonu var diye hizmet aldığı yer yerine profesyonel bir teknik destek veren bir yerden hizmet alsa bu olay karşısındaki kesinti süresi maksimum 1 FSCK süresi kadar olacakken firma sırf otomasyon için hizmet aldığı yerde bu sistemi beklide 3-4 gün ayağa kaldıramayacak..
Haksızmıyım..
Osman onu yapamadığı zamanda sen yapacaksın ve ona görede ücretini alacaksın. Öyle bir otomosyon yazılımı kullandığın içinde sana gelecek olan müşteri zaten bilgilidir.
O adam bilgisiz ise sana ne. Ben horozum işimi yaparım misali