Yiğitin bilgisine inanıyorum ;
Şuda var ; kimse kimseye sıralama garantisi veremez. Büyük firmalarla yaptığımız anlaşmalarda çok emek harcanır herşey en iyisi olsun istenir, fakat istedikleri olmayınca 25.000 TL'yi geri ödeme nasıl olucak ? Bence herkesle işine göre anlaşma yapılmalı, her işte kabul edilmemeli.
Herkes bilgisine göre iş yapmalı ; seo sektörü henüz önemli seviyelerde değil ülkemizde.
Fakat gelişmeye başladığı zaman , o zaman kişiler değil ; Firmalar öne çıkıcak.
Ben bir firma biliyorum ki ; adamlar kelime çalışması yapmadan "site içi seo" için bile 11.000 TL para aldılar. Burda önemli olan firmadır. Bunlar 11 milyar para aldı, beceremezlerse geri ödeme yapabilecek güçteler. Fakat kişiler bu paraları geri ödeyemezler.
Bu yüzden çoğu kişi seo işlerine şöyle başlıyor. Tabiki sizi kelimede çıkartırız fakat hiç birşeyin garantisi yok. Biz çalışmamızı yapar paramızı alırız. 1 ay 1. oldunuz 2. ay düştünüz bizi ilgilendirmez diyenlerde var ; para iadesi yapılması gereken durumlar var. Bizde seo göreceli , ilk sayfaya çıkartıyorum diyen bi çok kişinin referanslarına baktım adam 3 ay önce konu açıp referans vermiş, şimdi yok o site. Böyle seo 'da yapılmaz.
Bundan 2 3 sene önce sitelerim yukarı çıkardığımda seo diye bişey bile bilmezdik, şimdi iş nerelere geldi, dahada nerelere gidicek.
Seo küçümsenmemesi gereken birşey. Fakat istenilen şeylerede dikkat edilmeli. Herkes harcadığı emeğe göre ücret isterse çok daha iyi olur herkes faydalanır.
Büyük firma gelirse dayanın ücrete
gece gece bişeyler yazdım sabah tekrar okurum belki saçmalamışımdır :ğ