@nullsoft
Güzel bir açıdan bakmışsın. Şöyle ki; profesyonel bir danışman konuyu derinlemesine analiz ederek, "mümkün olan en kısa sürede" ve "en stabil şekilde" çalışmalar yapar. Konu hakkında bilgi sahibi olmayan bir kimse de yine fiyat verir ancak başarılı olup olamayacağı şüphelidir. Sağlanan başarıların kısa vadeli olma ihtimali olduğu gibi,siteler üzerinde kalıcı zararlar da bırakabilirler. (filtre ihtimalinden bahsediyorum)

Bu tip olumsuzlukların oluşmaması için danışmanın belirli bir bilgi altyapısına sahip olması gerekir. Bunu kategorize edip fiyatlandırmak gerekirse, "benim sektörle alakalı birkimim ve tecrübem" sonucu çıkan sonuç budur.

Ayrıca leblebi kelimesi için 5000 TL istenilmeyeceğini herkes bilir. Bu sebepten ötürü fiyat aralığı belirttim. Sabit bir ücret olsa,direkt olarak rakamları verirdim. Kaldı ki rekabet analizi sonucu da kişiden kişiye değişebilen bir kavramdır. Şöyle ki; kimi danışman "link building" konusunda yeteneksizdir. Sözkonusu site, rakipleri ile linksel açıdan farklılık gösteriyorsa, "link building" işleminin büyük bölümünü link satın alarak gerçekleştirmek isteyebilir. Bunlar maliyeti yükseltecek "göreceli farklılıklardır".

Konu ile ilgili detaylara girebiliriz ama ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.