Konuya mesaj yazan her arkadasimin, mesajina tek tek cevap vermek isterdim lakin bu tamamiyle alinti kalabaliginda olan bir mesaj icerecektir ben genel bir yazi yazmak istedim su an.

-Belcika OVH Reseller iyiz.
-Ayni zamanda Netdirect den direk sunucu alip satan bir firmayiz.

-OVH da co-loacation kendime ait Rack sunucularim bulunmaktadir. (Markalari SUN oldugu icin turkiyeye hizmet vermek icin actigim sunucu sitemizin ismide sundedicated olmasindan kaynaklanir.)
-OVH uzerinden RIPE kayitli IP lerim bulunmaktadir.
-OVH dan sunucu alirim ve satarim bunu 2 yildir yaparim ve Belcikada Snet b.v.b.a olarak fatura odeyen ovh in kestigi faturayi degerlendiren bir isletmem mevcuttur.
-- Bu isletmemin icerigi ise Sadece Sunucu ve turkiye icin kurulmus bir sundedicated firmasi degildir.
Belcika-Antwerpen ilinde bilgisayar network ve printer sistemleri uzerine sirketlere servis hizmeti veren bir isletmeyiz.
dedicated sunucu isimiz tamami ile diger bir kolumuz.
-Peki 2 yildir neler yaptiniz ben bi referans alabilirmiyim? bir kac tane turkiyeden hangi buyukler sizi tercih etti diyen olursa pm atsin. cevaplari gonderilecektir ilgili linkler ve kanitlari ile.

Gelelim OVH ile turkiye arasindaki sikintilara.
Bunlar sozde sikintilardir. ovh turkiyeye sunuc vermemesinin sebebi Turkiyede yetkili burolarinin bulunmamasidir.
OVH yetkilisi octava ile her zaman gorusmekteyim ve ovh ile isyerimin arasi 250 km gibi devamli gitmekteyim soyledigim gibi co-location sunucularimizda var.

OVH tamami ile prensipli bir firmadir. eskiden kapanan sunuculari satin alan kisilerin kisiel problemlerinin ic yuzunu bilmeyen IRKCi niye nitelendirmek tamami ile o firmalarin musterilerine karsi savunma mekanizmasidir.

Saygilarimla
Emrah ARSLAN