Bu arada şu kısım bana süpriz olmadı desem yalan olur. Zira forumda yüksek uptime oranı sunan firmalardan birinin sahibisin sevgili Çağdaş. Bunu benden daha iyi bilmen lazım çünkü iş yaptığım ajans sahipleri bugüne dek bunu istedi benden hep. Sen bu yüksek uptime işinde benden daha eski olduğuna göre mutlaka senden talep eden müşteri sayısıda çok olmuştur.
Merhabalar : O yuksek derecede uptime ve cevirdek seviyesinde sunucu yonetim destegi isteyen yerler , sizin soylediginiz gibi ancak Ajanslar , reklam firmalari , e-ticaret sektorunde boy gosterenler.Onun haricinde webmaster duzeyinde yogun 1 talep yok , olmasinida ben sahsim adina beklemiyorum.150$" Core2duo" ya cok bile para verdigini dusunen webmaster gelip bizden en dusuk "Xeon 5520 Nehalem" 500-600$ a sunucu almasini beklemiyoruz.Bunun sebebi ekonomik kosullar , getiri goturu hesaplari , daha cok kar yapma istegi herseyin en ucuzuna sahip olma istegi vb.
O yuzden premium servis bizim ulkemiz icin fazla.Bizim ulkemizin hosting sektoru icin onemli olan ucuz olup olmamasidir.
Premium servis saglayicilarin sadece guvenlik donanimlari (IPS - IDS - GUARD ve bunlarin yan modulleri) 'nin maliyeti 850.000$civarinda.Zaten bu rakama Turkiye sartlarinda iyi tabir edilen verimerkezi aciliyor , olayin ozu buradadir.
iyi calismalar.