Merhabalar : Softlayer.com Otomasyon sisteminin patlamasi gibi 1 durum soz konusu degil.Bizim burada yazip cizdigimiz gibi patlar catlar demekle bu isler yurumuyor.Portal sistemi benim bildigim kadari ile onlarca sunucu uzerinden hizmet veriyor ve surekli olarak yedekli calisan bir sistem.Portalla ilgilenen neredeyse 3. sinif verimerkezlerinin calisan sayisi kadar Yazilim ve Sistem muhendisleri var.Kimsenin kimseye kandirmasina gerek yok , Avrupada bu tur bir otomatik network sistemi olusturup sorunsuz sekilde goturucek verimerkezi yok.Zaten olurda yaparlarsa bunun ek maliyetler getirecegi icinde fiyatlari artacaktir.
Gecenlerde bir baslik altinda bir yorum gormustum "Kotu verimerkezi yoktur beklenti fazlaliligi vardir" evet kesinlikle benimde gorusum bu yonde.Bu gun ornek veriyorum radyo yayini yapacak yada satisi yapacak 1 yer gidip softlayer , theplanet.com tercih edemez , bunun icin daha ucuz operasyonel kriteri dusuk yerler tercih edilir.Ben herzaman sunu savundum , operasyonun yapilacagi risk ne kadar fazla ise okadar butce harcanip datacenter secimi yapilir.
Sizin projeniz ve gerceklestireceginiz operasyone gore "budget" tarzi verimerkezleri tercih edersiniz yada "premium" tabir edilen yerlerle calisirsiniz.
1 yorumda %100 uptimeye onep verip parasi ne olsa calismak isteyen yerler var denmis.Buna katilmiyorum , bu tarz dusunceli cok kisi yok , olanlarin buyuk bir kismi ilede biz calisiyoruz.Genelde bu piyasa artik Avrupa verimerkezlerinin etrafinda donuyor.Sebebi de oldukca acik "Ucuz donanim" , "Yuksek trafik" .O yuzden buyuk bir ihtimalle hic bir zamanda bizim ulkemizde piyasayi premium servis saglayicilarin ele gecirmesini beklememeliyiz.
Softlayer.com Turk kullanicilarin entegrasyonu konusunda surekli olarak bizimle iletisimde ve Turkiye pazarini seyrediyorlar ve daha cok buyume icin bizi tesvik ediyorlar.Bunda tabiki benim firmamin katkilari Turkiye pazari icin oldukca fazla.Bizim herzaman Softlayer.com Vice President Sales ve turevindeki yetkililere soyledigimiz "Softlayer.com" Turkiye piyasasi icin cok fazla.Turkiye de hosting sektoru bu kadar kaliteli hizmet icin hazir ve yeterli degil.(gudulen zihniyet ve ekonomik kosullar vb siralayabiliriz).
Yazdiklarim tamami ile kendi sahsi dusuncelerimdir.
iyi calismalar.
Saygilarimla