Emin ol rackspace gibi hizmet verebileceksen, o rakamın 2 katına bile müşteri bulursun. Adamlar her konuda 100% uptime veriyorlar ve bu forumda sitesinin 100% açık kalacağından emin olup o paraları vermeye hazır bir sürü insan var.
The_Ptah adlı üyeden alıntı:
4 Core 8 Gb 500 Diskli forumda 200 tl ye satılan sunucular Rackspace de 400 dolardan başlıyor tr de biri kalkıp 400 dolar yazsa kime satabilir
İşte biz softlayer veya diğer çalıştığımız kaliteli ve pahalı veri merkezlerinde, bu bahsettiğiniz gecenin her saati muhattab bulmayı zaten her zaman alabiliyoruz. Gecenin 5inde millet fosura fosura uyurken ben makinama istediğimi yaptırabiliyorum SL'de. Yani her zaman muhattabımız var. Ayrıca otomasyon herzaman patlar diye bir şey yok. O sadece leaseweb veya netdirektte olur. 4 senedir Softlayerda neden patlamadı?
vbb adlı üyeden alıntı:
Robot mu geelip parmak basıyor sisteme. O mu düzeltiyor.
Bir kere karşında günün gecenin her saati bir muhattp bulman esas kalitedir.
Otomasyon her zaman patlar bir yerde.
İşte bunu elalemin keyfinin yerine gelmesini beklemeden yapmak varken, neden bekleyelim ki?
ruby adlı üyeden alıntı:
Şunu ifade etmek gerekiyor, İnsan gücü insan gücü diyoruz.. Tamam insan gücü ben çok yer biliyorum KVM yok ve sorununuz olunca elimde 4 makina var sizinkini sabaha doğru yapsam , işte şu an elimde bir iş var az sonra bakacağım diyerek saatler sonrasına sizi atan. Bir Datacenter da tabiki yeterli insan gücü olacak ancak makinamada istedigim an KVM takamıyorsa o benim için 3. sınıf Datacenter grubuna girer.
İşte o zaman bana ne faydası olacak ki bu işin? Hem daha kaliteli datacenterlarda barındırmış olacağım makinamı, hem aynı parayı ödeyeceğim. Ayrıca mslere bakılırsa yurtdışında veya TR'de olmasının bir farkı yok. Sadece bizde elektrik, soğutma gibi problemler daha çok olacaktır o dezavantajımız var. Bildiğim kadarıyla hiç bir TR'de DCde bir liquidweb veya softlayer gibi elektrik hattına veya soğutma/yangın söndürme aletlerine yapılan yatırım yok. Yani bize yine yurtdışında kalma göründü şimdilik. Demiştim, daha 2 senesi var... Zira bazı firma sahipleri duyduğuma göre mbit başına kasa bulundurma dahil $60 fiyat verecekmiş?...
akservers adlı üyeden alıntı:
Yurt dışındaki devasa iş yapan verimerkezleri ile Yurt içindeki genel olarak hosting piyasasına iş yapan veri merkezlerini karşılaştırmak zaten gafilane bir davranıştır. Eğer daha iyiye gitmesi açısından yapılırsa bir mahruzatı yoktur. Fakat 1 Mbit birim fiyatı 25-30 TL olursa Yurt dışından 10 Mbit bağlantılı sunucu ~250 TL gibi tutarlara gelicektir. Yani buna ekstradan donanımsal ücreti eklediğimiz zamanda belli bir tutar meydana gelicektir.