evet arkadaşım joomla kur sen olmadı wordpress kur php nuke de kurabilirsin. Gönül rahatlığı ile kullan demekki biz hatalıyız. yazılımcılar kahrolsun...

sky kardeş biz bırakalım yazılım işini boşver joomla nuke falan kuralım heryere yada gel beraber bi cms yapalım boş zamanında verelim bedava millete millet cms görsün

joomlalar nuke ler güvenliymiş öle diyo arkadaş. ondan sürekli açıkları çıkıyor.

konuyu açan arkadaşa : düşünceni bilmiyorum ama sana nacizane tavsiyem eğer müşterilerine yaptığın hizmeti ciddiye alıyorsan cmsleri kullanma çünkü onlar bunu hazır sistem olduğunu öğrendiklerinde kaybediyorsun müşterilerini geçici olmak istemiyorsan profesyonel ve kişilere özel scriptler yaptır.

joomla gibi cmslerin ve 3. parti bileşenlerinin güvenlik açıkları çok fazla dünya genelinde kullanıldığı için açıkları çok çabuk deşifre oluyor. bu yüzden sadece cmslere özel saldırı botları yapıldığını googleden taratıp cmsleri bulup genel saldırılar yapıldığını unutma... arkadaş ne kadar idda etsede iyi o diye bir çok müşterinde istediğin yerleri değiştiremeyeceksin. joomlaturkiyede pisdoktor ve ekibi türkiyede en etkin ilgilenenler arasında ben joomlayıda,nuke de kullandım ama çekmediğim kalmadı. açıklar saldırılar eksiklikler müdahale edemiyorsun çok fazla joomla konusunda uzmanlaşmıştım. ama gördüm ki açıkları olan ve eksikleri çok fazla olan sistemler. şimdi kendim yazıyorum cms sistemleri gibi sistemler ve müşterilerim gayet memlunlar çünkü istediklerini alıyorlar. ki zaman yaratabilirsem çok daha iyi sistemleri yazacağım ama işlerden pek fırsat olmuyor...

neyse fikir senin ben bilmediğim konuda konuşmam cms de biliyorum yazılımda ikisinide bilen biri olarak özel yazılımları her zaman tavsiye ederim...

konu kirliliği yapmıyoruz burda bazı olayları açıklığa kavuşturuyormaya çalışıyoruz. karşıdakine itiraz için yazmıyoruz.