Avrupa , ABD kriterinin yerine şunu söylesek; Laeseweb , Netdirekt , gibi yerlerden bir çok Türk reseller var. Bazı zamanlar 25 euro civarında sunucu satanlar var. Bildiginiz gibi bazı reseller programlarında özel yetkilendirme verilir. Bazıları sürekli KVM takılıdır , bazıların datacenter taraflı müşteri temsilcileri vardır , bazılarının kabin yönetimi vardır. Burada anlatmak istedigim kısmi sorunlarınız Datacenter kaynaklı degillerdir. Softlayer.com der bir çok insan neden der? 100$ üstü sunucu satarlar bunun içine orta düzey teknik destek ve iletişimi koymuşlardır. Bu nedenle hizmetlerinde sorun olmaz.
Örnek olarak bir çok kişi Almanya'dan resellerdir bir çok kişide ondan alır satar , Ana bayinin Kabini vardır altındakine panel vermez iletişim sorunları böyle başlar.

Kısacası anlatılmak istenen bazıları direk resellerdir ve işini hakkı ile yapar sorun yaşamazlar yaşatmazlar, bazılarıda dıdısının dıdısıdır , bir üst reseller onlara puan yapmak icin karsız makine verir onlarda kendini rezil eder. İşin özü budur.

Demekki işinizi iyi yapmak istiyorsanız ciddi davranacaksınız. 30 40 euro ya makina alıp benim sorunum bu , ben bunu yaşadım derseniz önce hatayı kendinizde aramanız gerekir.

Yinelemek istiyorum Sunucu yönetim paneli , Kvm , ve en az 2 saat dönüşlü ticket sistemi yoksa Sunucu almadan önce bir kaç kez daha düşünün.