playofcs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Sadece 845 günlük olduğu halde neredeyse Albert Einstein’in IQ’suna sahip İngiliz kız, yüksek zekalı insanlar cemiyeti Mensa’nın en genç üyesi oldu.

28 aylıkken IQ’su 156 olan Elise Tan Roberts 5 aylıkken konuştu, 8 ayda yürüdü. Şu anda alfabeyi ezbere bilen, 35 ülkenin başkentini sayabilen ve bütün üçgen çeşitlerini ayırt edebilen Elise’nin annesi "Bunları kendiliğinden öğreniyor. Sürekli bir şeyler yapıyor ve hiç durmuyor" diyor. İzafiyet teorisinin sahibi ünlü bilimadamı Einstein’in IQ’su 160’tı.
HABER: 2 Yaşında, Iq'su 156 haberi
Yanlis anlamayin ama bunun nesi haber anlamadim....

Her 11.000 kisiden birinin IQ'su 160'in uzerindedir. Turkiyede her yil 1.150.000 cocuk doguyor. Bunlarin asagi yukari 105 tanesi bu haberde gecen kizdan daha zeki.

Cok kaba bir hesapla bizim memlekette her hafta 2 tane bu kizdan daha zeki cocuk doguyor.

Zeka yasi 174 uzeri, 1.200.000'de bir bulunur. Onun bulunmasi asil haberdir.

Dunya uzerinde 6 milyar insan oldugunu dusunurseniz, bunlarin 550.000 tanesi bu kizdan daha zeki. Ben neyin haber oldugunu anlamadim? 2 yasindaki cocugun zekasini hangi yontemle olcmusler, cidden merak ettim. Alfabeyi ezbere bilmek, 35 tane ulkenin baskentini bilmek zeka belirtisi degildir bu arada. Hafizanin kuvettli oldugunu gosterir. Ucgenin tipini anlamasi zeka gostergesidir...

Bu arada Einstein'in zeka yasi 160 degildir. Einsten'in zeka yasi hic olculmemistir. Adamin yaptiklarina bakilarak zekasinin 160-180 arasinda oldugu tahmin ediliyor. Einstein'i Einstein yapan zekasi degil, hayal gucudur.

Dunya uzerinde su anda bile Einsten'dan cok daha zeki binlerce insan var. Amerikada zeka yasi 200 civarinda olan kisi var. Adam ciftlikte yasiyor. Bakin: [media]http://www.youtube.com/watch?v=M8S1KbPsjMQ[/media]
Tek basina zeka bir ise yaramiyor. Bu kiz cocugunda bu yasta bu sekilde populer olmasi onun icin uzun donemde cok sorun yaratir. Ailesinin bunu bilmesi, olayi medyaya aktarmamasi gerekirdi.