* Güç kaynağı mı yetersiz kalmış, switch mi bozulmuş, her ne aksilik çıkmışsa ve yayın kesilmişse, bunu duyurabilmeli. (özür dileyebilmek bir yetenek bu ülkede)
* Liseli stajer çalıştırmamalı.
* "Mbit başına kar ederim, servisi bedava veririm" tabusunu yıkmalı.
* Servis kalitesini yükseltme delisi olmalı. Bu her zaman mbit başına fiyatı ucuza vermek değildir.
* Yedikçe göbeği yağ bağlamamalı.
bunlar da benden bikaç inci
Turkiyede bir teknik servis beklentisi var aldi kendini gidiyor.
insanlar 7 gun 24 saat firmanin yetkilisini msn de istiyor veya telefonun ucunda veya attigi ticket a cevap veren elemani begenmiyor filan bende bu tip dusuncelere karsiyim
Yurt disinda amerikada da ayni avrupada da ayni hafta sonu bir allahin kulu yoktur co-location musterisi de olsaniz, sadece ticket ve maillere cevap veren bir kisi durur dc de oda sadece dc nin icerisinde sunucular a donanimsal mudehale etme yetkilisi olan 1 kisidir binlerce sunucu arasinda.
lakin yurt disinda su var ucretsiz panelden uzaktan musteriler kendi isletim sistemleri kendileri kuruyor kendileri reboot atiyor ip adreslerini kendileri ekliyor hatta IP load balancing e kadar kendileri yapiyor.
kisacasi avrupalinin kafasi calisiyor bir defa bayiliyor paralari kurduruyor sistemi insan gucu olmadan yillar boyu kullanacagi sistemi yaptirip otomatige bagliyor i$i...
Turkiyede bu gunleri gorebilmek isterim.
Turkiyedeki datacenterlarda sadece sekretere teslim edilip yetkili su an yok yarim saat sonra gelicek telefonlari alinmasin hatta hic telefon olmasin derim ama biz o gunleri ne zaman gorecegiz bilmiyorum
Bunlar icimden gecenlerdi.
Fuat a gelince basarilarin devamini dilerim ki basaracagina ilkleri yapacagina bu sektorde turkiyede en iyilerden olacagina eminim ve destekliyorum.