misal dizi yapımcısısınız veya telif haklarının korunması düşünüyorsunuz veya size rakip dizi siteleri var. şimdi bu durumda ne yapacaksınız? bot saldırısı vs olmaz. en güzeli videoyu şikayet etmek. bunu nasıl yapıyorsunuz. siteye girip kaynak kodlarına bakıyorsunuz. oradan id numarası ve karakter grubunu kopyalayıp adres satırına uygun yere yapıştırınca videonun orijinal sayfası karşınıza çıkıyor. sevenload,youtube,google video gibi sitelerde bu dediğim yöntem kolaylıkla uygulanabiliyor.
ama dizi sitelerinin birçoğunu kullandığı yahoo video da bir sorun var. bir video yahoo ya upload edilince elinizde 2 tane id olur bir tanesi videonun sayfasını belirten vid, diğeri ise embed kodlarında videoyu belirten id. şimdi normalde yahoo da videonun altındaki kutucuktan embed kodunu kopyalayıp kendi sitenize koyarsanız bu 2 değişken de o kodlarda yer alır. tabii arayan birinin bulması daha kolay olacağından dizi sahibi arkadaşlar buradaki vid değişkenini siliyorlar. videonun gösterilmesi konusunda herhangi bir sorun çıkmıyor ama sizin elinizdeki id değeri bir işinize yaramıyor. çünkü report etmeniz içi gerekli olan videoyu ayırtetmenizi sağlayan vid değeri yok. e böyle bir durumda çaresizce oturacak mısınız? tabii ki hayır.
dün ders çalışmaktan kafam şişmişken bir anda bu takıldı aklıma. uzun uğraşlar sonucu (yaklaşık 15 dk

) ekte verdiğim kodları yazdım ve bu sorunu ortadan kaldırdım.
2 şekilde kullanabilirsiniz. birincisi; videonun embed kodlarının bulunduğu sayfanın adresini girip devam deyin (canlıdizi.com/....,diziport.com/... vs. ama bunun her sitede çalışacağını garanti etmiyorum. kimisi embed olarak koyuyor kimisi js kodu kimisi ise frame olarak. eğer bu çalışmazsa ikinci yola geçiyoruz. ikinci yol şöyle; embed kodlarının bulunduğu sayfanın kaynak kodlarına bakıyoruz. ordan id değerini alıp 2. kutucuğa yapıştırıyoruz.
her iki durumda da eğer bir sorun çıkmazsa script bize video nun yahoo daki sayfasının adresini verecek. ondan sonra hayırlı flag video lar
http://www.mc-delta-t.com/yahoo_id_adres_bulma.rar