HITMAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,
Kusura bakmayın ama 7 ay boyunca sistemin içerisinde olup da nasıl işlediğini anlayamamakla gerçekten büyük ayıp etmişsiniz. Eğer "gerçekten" bir odp editörüyseniz bunu burada kesinlikle ispatlamanızı rica ediyorum. Bu ispatlama ricası da sadece DMOZ hakkında yapılan birçok asılsız idda olduğunu görmemden kaynaklanıyor. Açık konuşmak gerekirse polemik yarattığınızı düşünüyorum. Gelelim sebeplerine...
Yaklaşık 7 aydır editörü olduğum kategoriler için rüşvetleri reddettim diyorsunuz, bu yaptığınız şey zaten olması gereken bir şey. ODP editörlüğü tamamen "gönüllü" olarak yaptığınız ve "çıkar gözetmeden" yaptığınız bir iş olmalı.
Editörlükten silinme işlemi de zannedildiği kadar basit değil. Öyle "hadi sileyim bunu" demekle silinmiyor. Pekala siz de biliyorsunuz ki Meta editör forumunda konu tüm detaylarıyla tartışmaya açılıyor, gerekli görülürse editörlükten çıkartılıyor kişi. El altından silinme gibi bir şey söz konusu değil yani...
Eğer ki hiçbir yanlışınız yoksa, tutup da kimse sizi editörlükten çıkartamaz. Belli ki "çok büyük" kural ihlallerinde bulunmuşsunuz, açıkça yönergeleri ihlal etmişsiniz ve editörlükten çıkartılmışsınız.
Araştırmadan, emin olmadan iş yapmak konusunda da ne demek istediğinizi anlayamadım. ODP'nin gayet sağlam bir yapısı olduğunu unutmamak gerekiyor, kimse fevri hareketlerde bulunamıyor, belirli bir düzen bulunuyor, pekala bunu biliyor olmanız gerekiyordu.
Yaklaşık 200 kişi World/Türkçe kategorisine bakıyor sanırım, bu kişilerin de çıkar gözetmeden, sadece internetin gelişmesine bir parça da olsa katkıda bulunmak için bu işi yapıyor olmaları gerekiyor. Ev geçindirenler var falan denilmiş, birçok idda var, ama hepsi laftan ibaret. Eğer varsa herhangi bir iddanız, spam/suistimal rapor ederek bunu ilgili kişilere ulaştırabilirsiniz, pekala somut bilgiler sunduysanız da bu iddanız değerlendirilir, en kısa sürede de gerekli işlemler yapılır. DMOZ kimsenin babasının çiftliği değil...
Ha bu demek olmuyor ki her ODP editörü sütten çıkmış ak kaşıktır, değildir tabii ki de. Elbet her yerde olduğu gibi ODP içerisinde de çürük yumurtalar olacaktır, unutmayın arkadaşlar ODP üzerine şu anda 83 000 editör var. Editörlüğü onaylayan kişiler de üstün güçlere sahip kişiler değil, sadece üsluba bakarak değerlendirme yapabiliyorlar. Kimseyi de yazdığı iki satırdan tanıyamayız, bunu az çok anlamanız gerekiyor...
Dediğin gibi Gece, tekrar editör olursun ve neler yapacağın belli olmaz. Ben inançlı bir insanım, çürük yumurtalar diye ifade ettiğim kategoriye giren kişilerden de yaptıklarının acısının elbet çıkacağına inanıyorum. Umarım açıklayıcı konuşabilmişimdir.
iyi çalışmalar
+1 ODP konusunda birçok konuya en güzel cevap olmuş bence

rüşvet almıyorum demek bir marifet değil zaten yapmanız gereken şey.Dolayısıyla yapmanız gereken birşeyi marifet gibi sunmanız yada bu mantaliteye sahip olmanız bir takım şeyler için bile bir işaret

Saygılar...