kukala adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size soyle bır ornek anlatayım bır arkadaısm var iş veren 23 kısı calısıyor altında bu krızde 23 insan ve aılelerı ile en az 60 insan ekmek yıyor.Bu cocugu askere alıp neymıs hain avlamaya gonderıyorlar.Şimdi sorarım size bu ıs yerı kapanacak 60 insan ac kalacak bumu ülkenin gelişme politıkası.
bunlar tekil örnekler daha cok irdelenir ama burada girmiyorum onlara lütfen biraz geniş düşünün artık vatan millet sakarya derken ülkenin bir durumana bakın...
Ben de senin yazdıklaırna çok güldüm.
Böyle entellektüel muhabbetlere davetiye çıkarırken temelsiz sloganlar atman hayret verici... Ben de senin yazdıklarına çok güldüm. Çünkü burada siyasi konulara değinenleri banlıyorlar ben de bir kere banlandım o yüzden siyasi tartışmaları derinden sürdürmüyoruz. Yoksa senin yazdıklarının yanıtını sonuna kadar verecek siyaset tarih hukuk bilgimiz ve vatan sevgimiz var çok şükür.

Yok terörden nemalananlar varmış, yok gariban çocukları ölüyormuş... Bu söylediklerinin arkasındaki siyasi alt metinleri çok iyi okuyabiliyoruz. O yüzden sanki entellektüel bir tartışma zeminine gönderme yapıyormuşsun havası estirme.

Terörün ne olduğunu açıklayamadan, dinamiklerini irdelemeden, iç ve dış siyasi damarlarına gönderme yapmadan, uluslararası elleri dikkate almadan tarihi süreçlere gözünü kapayarak yorum yapılırsa senin yazının düzeyinde bir entellektüelliğe ulaşılabilir.

Sen terörü Türk çıkar grupları yaratıyor dersen, terörden beslenenlerin feodal yerel aşiretler ve terör örgütü olduğunu gizleyip sanki devletin polisi askeri oradaki terörün asıl sorumlusu gibi gösterirsen.
Ve senelerdir vatan için canını veren Mehmetleri niyazi olarak gösterirsen üstüne çıkıp aramıza duvarlar örecek kürtçe televizyonu oldu da kıyamet mi koptu diye yorumlarsan...
Senin iyi niyetinden şüphe ederim.

Ayrıca Senin 23 kişi çalıştıran arkadaşın işini kurmadan önce askerliğini yapsaydı. İşletme açarken bilmiyor muydu askerliğin her Türk insanının görevi olduğunu?
Yoksa arkadaşın da kendine Türk diyemeyenlerden mi?

Bugüne kadar hiç şirket sahibi askerlik yapmadı mı? Hiç esnaf, müteahhit askerlik yapmadı mı? İşletme sahipleri hep askerlikten mi kaçtı? Her askere gidenin işletmesi battı elemanları işsiz mi kaldı?

Benim ranza arkadaşımın beton şirketi vardı.
Askere giden kimse işini kapatıp da gitmez.
Böyle saçma sapan bahaneler ortaya sürenlerin iyi niyetinden şüphe ediyorum.
İletişim mezunu olduğum için bir yazıdaki alt metinleri metnin kendisinden daha çok önemserim.

eksi rep verdim.