bu konuyla ilgili bir arkadasimin sitesine muyapdan uyari gelmisti:
orjinal konu
biraz alinti:
Alıntı
Ana sayfa isimli Internet sitesi ile ilgili olarak yaptığımız incelemelerde, sitede müvekkil meslek birliğinin haklarının ihlal edildiği ve koruması altındaki müzik yapıtlarının gerekli izinler almaksızın ve yasadışı bir şekilde mp3, video klip ve benzer formatlarda kullanıldığı, streaming de dahil on-line olarak dinletildiği, umuma iletildiği ve başkalarının erişimine imkan sağlandığı belirlenmiştir.
diger bir kisim:
Alıntı
Tüm bu sebeplerle, ilgili mevzuat hükümleri gereğince işbu e-mailimizin tarafınıza ulaşmasından itibaren 3 ( üç ) gün içerisinde;
MÜ-YAP’ın koruması altındaki repertuar ile ilgili bilgilerin güncel olarak takip edilerek sözü edilen yasa dışı kullanımların ( ihlallerin ) sona erdirilmesini,
müvekkil MÜ-YAP Meslek Birliğinin koruması altında bulunan ve ihlale konu edilen
MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği adresinde yer alan ve sürekli olarak güncellenen repertuarın tamamının ( mp3lerin, video kliplerin ) içerikten çıkarılmasını, yapılan radyo yayınının ve on-line yayınların durdurulmasını
aksi takdirde sitenize erişimin engellenmesi ve hakkınızda ceza ve hukuk davası açılması için ulusal ve uluslar arası mevzuattan kaynaklanan tüm başvuru ve şikayet haklarının kullanılacağını 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasının 71., 80. ve Ek 4. maddeleri gereğince ihtaren bildiririz.
bu olaydan sonra muyapa ressim.net'e yuklenen ve sadece dinlettirme amacli kullanilan mp3 ler hakkainda bir yazi yazmak istedim ancak sitesinde sadece ihbar hatti var(ne kadar aci) bende ona yazdim lakin hala bir cevap yok, yazdigim mail: sitede muzik dinlettirmenin yasal olup olmadigini sordum ve eve yasal degilse disarida muzik calanlarinda bu yasal olmayan konu icerisine girdiklerini falan filan yazdim.. anlayacaginiz dinlettirmesi bile yasak-mis

ancak amazon.com sitesindeki mp3ler 15-25 saniye dinletiliyor, sanirim bu kadar bir sinir olabilir, sorun cikacaginiz zannetmem..