Bir sitede gördüğüm makaleden bana ilginç gelen bölümü burda vermek istiyorum , ilginç bir bakış açısı , görüşlerinizi merak ettim. ( Bu arada başlık için özür dilerim başlık "Wordpress Seo farklı bir bakış açısı" idi konu açmadı , sürekli hata verdi , başlığı kısaltınca açtı )

Alıntı
Öncelikle kalıcı bağlantı kullanımı hakkında konuşalım. Kalıcı bağlantılar artık her wordpress kullanıcısının kolaylıkla yapabildiği bir şey ancak yine de Google açısından bazı püf noktaları insanlar tarafından göz ardı edilir. Genelde siteadresi.com/kategori/yazi.html ile siteadresi.com/yazi.html arasında pek fark olmadığı hatta ve hatta siteadresi.com/kategori/yazi/ nin da çok önemli olmadığı söylenir. Aslında Google bu nokta da çok önemli bir açıklama yapmıştır.
Sonu yazi.html ile biten adresler tek bir html dosyası olarak gözükür ve dolayısıyla da Google onu indeksler ve başka yöne doğru gider. Ancak Google diyorki; Eğer açtığınız konuların veya sayfaların sonu yazi.html yerine yazi/ olarak biterse, biz o konunun devamı olduğunu düşünürüz ve indeklemeye devam ederiz. Yani yazi/ sizin bir klasörünüzdür ve biz o klasör altında başka klasörler veya sayfalar olduğunu düşünerekten indekslemeye devam ederiz.
Kısacası yazi.html ile yazi/ arasında büyük bir fark vardır. Bu yüzden kalıcı bağlantılarımızı ona göre ayarlamamız her zaman avantajımıza olacaktır. Aşağıdaki örnek sitemde kullandığım ve çok büyük faydasını gördüğüm bir yapıdır.
/%category%/%postname%/