tvo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim tahmiimde hostcusunda biten birsey bu
Gitsede bos doner bilişim sucları böyle ufak seylere bakmaz vakit harcamaz tmm der gecerler öylece kalır neler var neler ilgilenmıyorlar senın benım onun sitesi hacklendi die ilgilenirlermi sence bosuna emek harcar gitmeye degmez

Boşdöner?

Bişi sorucam ilgilenmiyorlar lafını nerden çıkardınız? senin cep telefonun çalındığında gidip başvurduğunda ilgilenmediklerini veya bunun benzeri bir durumda ilgilenmediklerini nerden duydun veya gördün

Bilgin varmı arkadaşım bu konuda yorum yazmışsın ama bilişim suçları konusunda dilekçe verildiği zaman seni kale almamaları gibi bir durum söz konusu değil sonuçta bir suç duyurusunda bulunuyorsun ve bu durumu araştırmaya mecburlar ama Türkiye' deki herşey gibi buda zaman aldığından buda zaman alıyor.

Kısa ve öz açıklayayım bu olayın işleyişini yanlış fikirlere kapılmayın

Birincisi Bilişim suçları savcısı dilekçenizi inceler gerekli gördüğü zaman sizden belge ve logları temin edip tekrar gelmenizi isteyebilir.
İkincisi Bilişim suçları sizin dilekçenize ve gerekli kanıtlarınızı araştırılması için Emniyet amirliği bilişim suçlarına gönderir
üçüncüsü Emniyet amirliği bilişim suçları gerekli tahkikatı yapar ve elde edilen bulguları (ip adresi yapılan suç kimlik bilgileri) bilişim savcısına gönderir
dördüncüsü tahkikatda edinilen bilgilere istinaden zanlı ifade vermek üzere savcılığa davet edilir veyahut kanıtlar yok edilebilecek durumda ise polis nezaretinde zorla getirilir.
beşincisi alınan ifadeye ve kanıtlara dayanılarak şüpheli/zanlı hakkında dava acılır ve mahmekeye çıkarılır.

Bundan 2 sene önce deseydiniz sitem hacklendi geçmiş olsun derdim ama şu anda eğer hakkında işlem başlatmıyorsanız afedersiniz ama kaşınıyorsunuz derim

Bilişim Suçları konusunda yardım ve destek verebilirim elimden geldiği kadarıyla