ben ulu orta teklif vermelerinden de şikayetçiyim. bu defa script yazacaklar başlıyor indirime o 5 lira diğeri 10 lira indirim yapıp duruyor. ne kadar freelance da olsa belirli bir limit olmalı. fiyat verenlerde de şu var önceden yazmadıkları bir script türüne tahminen fiyat biçiyor (acemiler için diyorum) sonra başlıyor bakıyor yok bu göründüğünden daha zahmetli ve zor hemen kaçıyorlar.
diğer bir konu ise script isteyenlerin link verip gitmeleri. adam diyor ki bu site gibi olacak . sitenin geneline bakıyorsunuz normal flash oyunu diyelim. başlıyorsunuz bitirdim derken. adam diyor ki o sitede bu da vardı onu yapıyorsunuz bu da vardı deyip deyip özellikleri ard arda eklettiriyorlar.
iş yaptıracak olan özelliklerini belirtmeli şu site gibi olacak diyemez. niye mi diyemez?
o sitede ne özellikler var bilemeyiz ve o sitedeki tüm özellikleri bulduktan sonra araştırdıktan sonra size bir fiyat veriyoruz siz fiyatı öğrendikten sonra yok pahalı deyip çekip gidiyorsunuz. bir fiyat öğrenmek için bizi yoruyorsunuz ve elde var sıfır (zaman kaybı).
Maalesef bu sadece burada değil yabancı sitelerde de durum ayni. Bir kaç scriptlance sitesine üye oldum. Minimum fiyat sınırı var. Birkaç eksiltmeden sonra 10$ fiyatına iniyor. İşi yaptıran kişi duruma göre daha yüksek fiyatlı biriyle de anlaşabiliyor. Tabi ki tek fark orada kim ne yapmış kaça yapmış, iptal edilen iş varmı hepsini görme imkanı var. Bir diğer olumlu yanları ise ödeme kısmında sorun çıkmıyor. İşi yaptıran kişi parayı merkeze peşin ödüyor. İşe onay verdikten sonra para işi yapanın hesabına aktarılıyor.