Maviksir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok hayır ben yinede anlamıyorum kendimden pay biçeyim mesela ben saat aramasından bulup girdigim sitede saat ile ilgili reklam görürsem tıklarım çünkü o an arayışta oldugum şey saattir çelik kapı degil
hocam bak google amca bize seçenek sunmuş. Sitenden hangisinden geri dönüşüm alıyorsun onu araştırmak lazım. Bak sana göre o öyle ama ben farklı düşünüyorum. İşte sitene girenlerin eğilimlerini bilmek imkansız tek çare analiz.

Mesela ben saat arıyorum de mi okuduğum içerikte aradığımı bulmuşum. Neden tıklayım reklama ? ama orada backlink webmaster vs. gibi bir şey görürsem tıklayabilirim.

Google da bunu bilmiyor sen de. Kimse bilmiyor. Google sadece bir teori attı ortaya araştırmaları gösterecek hangisi daha kazançlı. İnanın bazı sitelere iyi geliyor bazılarına kötü. Mesela sırf adsenseten para kazanmak için kurulan siteler için çok kötü google amca bunu düşündü sanırım. pahalı keyword kasanların sitesine kazara bir çocuk girse oyun reklamı görcek mesela.

Ama genel forum sitesi ve az kazanan siteler ise daha çok kazanacaktır umarım.

Sonuçlar ne olur bilinmez. Analiz yapmamız lazım. Ama benim analizim benim sitemde interest based çok etkili.