Maviksir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar ilgi alanına dayalı reklam seceneginde anlamadıgım şimdi bu secenekte ziyaretçi daha önce tıkladıgı reklamlara göre reklam görecek yani o zaman benim sitemde konuya göre reklam göremeyecekmi peki ne anlamı kalıyor içerige göre reklamın benim bildigim gelen ziyaretçi aradıgı konuda reklam görmesi gerekiyorki tıklasın yanlışmı düşünüyorum bilmedigim bir mantıkmı var.?
maviksir hocam anlamadığınız daha doğrusu yanlış anladığınız bir şey var. Kullanıcıların önceki tıkladıkları reklamlara göre reklam çıkmayacak. Kullanıcıların gezmiş olduğu sitelerden kullanıcının türü belirlenecek.

Örnek vereyim. Adam borsada işlem yapan biri. Bu adamın eğilimi nedir. Nette forex sitelere girer değil mi ? Oldu ya adamın bir gün canı video izlemek istedi ve sizin sitenize girdi. Bu adama adsense forex reklamı çıkaracak.

Bu şu demek yani artık site kalitesine göre değil de siteye gelen kullanıcı kalitesine göre para kazancaz.

Bir örnek daha vereyim. Mesela ben webmasterım sen webmastersın. sen backlink, seo, hit vs. gibi kelimelerle bir sürü araştırma yapıyorsun. Google yaptığın araştırmalardan bu bilgileri topluyor. Senin bilgisayarını webmaster diye etiketliyor.

Bir gün sen alışkanlığının dışında bir siteye girersen mesela spor sitesine girdin. Spor sitesinde backlink reklamı görürsen tıklama ihtimalin yüksek. Backlinkte rekaber olacağından spor sitesi bile iyi para kazanabilecek. Oyun siteleri para kazanamıyorum diye ağlarken bir webmaster ya da forexciyi ziyaretçi olarak alırsa onlar da güzel para kazanabilecek. Oyun sitesinde forex de backlink reklamı da çıkacak.

Benim yaptığım araştırmalar beni bu sonuca götürdü. İnşaallah anlatımım açıklayıcı olmuştur.

İyi çalışmalar.