Blackhat kasmak kolaydır. Bir sürü programlar hile hurda yolları paylaşılıyor. Şimdi bunlar bilinen şimdi uygulanamıyacak şeyler dicen. Bu yolları anlayan ve bu yolda çalışan bir insan (ki beyni çalışan bir insan), en fazla 2 ay içinde mevcut blackhat yöntemlerini uygulayarak deneme yanılma yollarıyla kendi blackhat stratejilerini geliştirirler.
Hocam,
Black hat SEO bayagi zordur. Bu isten anlayan insan sayisi bayagi azdir. Bir suru programlar var demissin. Bak programlar su forumda
Black Hat SEO Forum O forumdaki herkes kendisini black hat seo saniyor. Baskasinin programini kullanarak black hat seo olunmaz. Bu isin mantigini, google'un nasil calistigini bilmeden black hat seo olunmaz.
Gidip bir program alirsin. Bu programdan en cok 3, bilemedin 5 ay verim alirsin. Google daha sonra senin programinin biraktigi izleri bulur. Google muhendislik sirketidir. Googleda kafasi cin gibi calisan 3000'den fazla muhendis var. Eger bir arac 100 kisinin eline gecmisse, google mutlaka bunun panzehirini, yani bu black hat seo' larin ellerindeki programi etkisiz hale getirecek hamleler yapar. Sonra elinizdeki bir domain ortaya cikinca, google'da calisan elle bu siteleri tek tek inceleyecen insanlar var. Onlar sizin tum black hat seo aginizi ortaya cikarir.
Bu arada o sitede bahsi gecen programlari bende kullaniyorum. Ama biliyorumki, yakin zamanda yakalanip, komple butun black hat seo agim banlanacak. Onlar icin ayri server ve hosting hesaplari aliyorum. Eger ekonomik acidan getirisi iyiyse, banlanacagini bile bile devam ediyorum. Ama en iyi black hat seo, herkesin kullanmadigi araclari kullanip, yakalanmayandir.
Bu forumda bana sen algoritmayi mi cozdun, bunu nerden biliyorsun diyenler cikiyor. Ben algoritmayi bilmiyorum (ne oldugu hakkinda bayagi bilgim var), ama google hakkinda cikan butun haberleri okuyorum. Google da onceden calismis, su anda baska sirkette calisan insanlarin bloglarini okuyorum, onlarla arkadas olmaya calisip, iceriden mumkun oldugunca bilgi almaya calisiyorum. Beraber calistigim diger black hat seolarla tartisiyorum. Insanlar black hat seoyu cok kolay saniyor, kusura bakmayin ama bu is tahmininizden cok daha zor.
Öğrenci olayları boş iş.
Eğer iş ODTÜ de okuyan öğrenci de bitiyorsa ve sen black hat seo uzmanıysan, her yerde öyle yazıyorsun 4k ***** site alacağım diye niye konu açarsın. Sayın seo uzmanı demek ki sende birşey bilmiyorsun.
Her yerde fark ederseniz kelliği çözdüklerini söyleyen doktorlar var ve genelinin saçları yoktur kellerdir.
Ne demişler " Kelin ilacı olsa kel kullanırmış. "
Lafım alıntı yaptığım arkadaşa değildir.
Arkadasim,
Ben linux konusundada bayagi bilgiliyim. Ama gidip kendi hosting sirketini kurmuyorum, yada colocation yapmiyorum. CUnku herhangi bir sorun cikarsa, benim sorunu cozmem, zaman alacak. Hosting sirketinin uzmani sorunu benden cok daha hizli sorunu cozer. Eger bir kisi benden bir isi daha ucuza yapabiliyorsa, ben isi ona veririm. Ben iyi bildigim isi yaparim.
Hosting isinde sorun cikarsa, kendi kendine coz ne parasi diyebilirsin?
Hosting isine harcayacagim zamanda kendi isime bakarim, daha cok para kazanirim.
Gelelim, site alma isine
Ben 3-10K arasinda site almak icin konu actim. Ozellikle ***** siteleri istedim. Cunku adultta 3-10K arasindaki siteler ile 100-150K arasindaki siteler arasinda bazi paralellikler var. 3-10K site sahiplerinin bilmedigi birseyi biliyorumki, bu siteleri orta vadede 100-150K'ya cikarabilirim.
Dikkatini cekerse 10K ustu site almayacagimi soylemisim. Sence niye? Cunku benim isime gelmez. Senin dedigin gibi kafa kel olsa, gidip 100K lik siteleri alirim. Birim hit basina 100K lik hit daha ucuzdur. Bunu anlamayanlarda cikar. Aciklayayim.
10K lik bir site var. Bunu sahibi 100 birime satiyor. 50K lik baska bir site var, bunu sahibi 400 birime satiyor?
Hangisi daha ucuzdur?
Benim hesabima gore 400 birim olan daha ucuzdur. Cunku 1k hit icin 400/50 = 8 birim para oderim. Ilk site icin 100/10 =10 birim para veririm. Simdi kafasi az calisan biri bu dediklerimi yanlis anlar, adam 400 birimlik siteye daha ucuz diyor seklinde baslik acar. Mumkunse, tum yaziyi quote etsin. Birde onunla ugrasmayayim, zaten 2 saattir yazi yaziyorum.
BU arada biri gelip 100 birim degerindeki sitesini 30-40 birime satarsa, hitine mitine bakmam, para yapacagi icin alirim. Tamamen ekonomik.
Gelelim niye hiti daha az olan siteyi pahali olmasina ragmen alacagima. Cunku az hitli siteyi ust bir lige cikarmak siteyi sifirdan yapmaktan daha ekonomik. Ben sifirdan site kursam, daha cok zaman harcayacagim. Maliyetlerim artacak.
Google algoritmasinda "heuristic" ler vardir. Ben turk ***** piyasasainda bazi heuristiclerin calistigini dusunuyorum. Bu heuristiclerin nasil calistigindan su asamada emin degilim daha, cok site alamadim. Deney icin daha site lazim. Bu heuristiclerin varligindan eminim ama nasil calistiklarini daha bilmiyorum.
Bana kel, kelin ilaci olsa kendi kafasina surer seklinde, laf sokmaya calismisin, ama bir dusun istersen.... Bak siyah sapkali "heuristic" diyor. Baska yerde gordun mu bunlari.... Bir bildigimiz varki konusuyoruz? Bak nasil siyah sapkaliyi iktisat bolumu 25 nobeli olan okula almislar? Sen tabi abilerine yaranmak icin laf sokmayi dusunursun. Elin oglu kimi, nereye alacagini biliyor, birii gazelden salliyor, digeri datayla konusuyor. Kime inanacagina sen karar verirsin. Ama malesef memleket devamli yanlis ata oynuyor...
Sen hic dusundun mu? Kemal Dervis diye bir adam vardi. Memleketi duzluge cikardi. Partisi secim kaybetti, sonra partisinde tutunamadi. Yurrtdisina cikti... Aninda dunya bankasi adami kapti. Niye bu adamlar hep yurtdisinda? Niye devamli surgundeler? Bu yeni bir olayda degil... 150 yildir ne kadar kendi emegiyle, beyniyle bir yere gelen adam varsa, yurtdisinda. Garip degil mi? Memlekette nobel odullu bir kisi var, adam Turkiyeye giremiyor.
Cok garip bir vaka. Ben bu konu uzerinde cok dusundum. Cevabida az cok biliyorum. Sende dusun istersen, cunku cevabi "kelin ilaci olsa..." seklindeki cumlende. Ha bu arada bu paragrafin konuyla alakasi yok. Simdi sen yurtdisindasin, bizi asagiliyor musun seklinde sacma sapan seyler yazanlar cikar, birde onlarla ugrasmayayim. Memlekette biri 30 dakika konusur, bu konusmanin icindeki 1 cumleyi diger cumlelerden ayirip, bak bu bunu diyor diye prim yapmaya calisanlar vardir. Bu forumdada var. Olayi benim turklugu asagilamaya calistigimi kastedecek kadar sacmasapan yerlere getirenler var. Bastan soyleyeyim benim boyle bir amacim yok. Sanirim dikkatini cekmistir, bu deplasmandaki beyniyle biryerlere gelen adamlara laf sokma, laf atma taktigi aynidir. Kemal Dervis'ede Namik Kemal'ede daha onlarcasinada ayni sekilde laf sokulmaya calisilir, adamlari canindan bezdirirler. Bunlari soylememin bir amaci var. Ama ortaligi bulandirip, daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum.
Black hat seo'yum, birazda para isinden anliyorumki, en fazla kari elde etmek icin belli araliktaki siteleri aliyorum.
Hayvancilik isinden az biraz anlayan biri bilirki, yeni dogan bir yavrunun sut vermesi icin bir sene beslenmesi gerekir, o inek ilk yilinda verim vermez, daha sonra verim verir. Benim yaptigimda potansiyeli yuksek siteleri bir sekilde alip, daha yukari cikarmak.
Futbol deyimiyle anlatayim: Ben Galatasarayli Ardanin iyi futbolcu olacagini Arda 15-16 yasindayken anliyorum. Kafasi calisan kulup yoneticiside Ardayi gencken alirki, ileride yuksek paraya satsin.
Ayrica sifirdan bir ***** siteyi 3-10K arasi hite getirmek benim icin ekonomik degil. Yani ben baska isler yaparak, daha fazla para kazaniyorum. Ama 3-10Klik bir ***** siteyi yukari cikarmak benim icin ekonomik. Zaten her siteyide almiyorum. Son bir ayda sadece bir site aldim. 10K'nin uzerindeki hitli hicbir siteyide son 5-6 aydan beride almadim...
Onu birak, benim yabanci forumlarda 50-100 hitli siteleri almisligim vardir. Bazi seyleri denemek gerekiyor. O siteyi yapmak benim icin ekonomik degil, ama yapanin elinden ucuza almak ekonomik. Baze bir siteyi alip, 4 gun sonra baska birine para icin satarim. Bazende aldigim siteyi oldugu gibi parking'e yonlendiririm. Niye diye sorma? Soylemem. Bu forumda alip, hitini cok dusurdugum sitede vardir, google tarafindan beceriksizligim yuzunden banlattigim sitelerde vardir. Bak goruyor musun, adam kendi kendine beceriksiz dedi. Niye? Cunku kendimi taniyorum, neyi bildigimi, neyi bilmedigimi biliyorum. Bazi arkadaslarin size anlattigi gibi kendimi herseyden anlayan, herkesi koru korune elestiren biride degilim.
Hakketmeyen kimseyede kotu soz soylemem. Nerde isini bilmeyen, insanlari yanlis yonlendiren biri varsa, elimden geldigince dogrusunu gostermeye calisirim. Yok hala akillanmiyorsa, yapacak pek birsey yok. Kendin haline birakacaksin.
Ayni sekilde benimle beraber calisan benim bloglarima blackhat seo olmayan yazilar ekleyen hintliler var. Bu insanlari calistirmak benim icin ucuz. Benim 40 dakikada yazacagim makaleyi ucuza yaziyorlar, ben kendi isime bakiyorum, onlar kendi isine bakiyor.
" Kelin ilacı olsa kel kullanırmış. " demissiniz. Aferin size 10 puan. Umarim abileriniz alkislamistir. Sunuda hicbir zaman unutmayin " kendi aklini kullanan akillidir, baskasinin aklini kullanan daha akillidir" . Bu benim sozum degil, kimin soylediginide hatirlamiyorum. Simdi biride gelir, baskasinin lafiyla bize artistlik yapiyorsun der diye simdiden soyluyorum.
Umarim tamamen derdimi anlatmisimdir. Yani olay tamamen ekonomik.
Umarim bundan sonra bilip bilmeden, olayi tam anlamadan birine laf sokmaya calismazsiniz. Cunku hic hos durmuyor. Blogumdada soyledim buradada soyluyorum, bir sey sordugunuzda, elimden geldigince bilgilendirmeye calisirim. Kimseyle sorunum yok. Su ana kadarda bir kisinin bile ozel mesaj, yada emailine cevap vermedigim olmamistir. Ama lutfen hersey saygi cercevesi icinde kalsin. Eger benim hakkimda olumsuz birsey dusunuyorsaniz, yazin. Ben super oldugumu, her seyi bildigimi iddia etmiyorum. Allah kuluyum, hata yaparim. Bana yapilan elestirileride genelde dusunerek anlamaya calisirim. Yani bu adam bunu bana niye dedi diye dusunurum. Arkadasinda kotu niyet aramam. Ama " Kelin ilacı olsa kel kullanırmış. " seklinde cumleler kurmaniz, insani farkli dusunduruyor. Saygi sinirlarinin bayagi disinda. Umarim derdimi anlatmisimdir.