yahu akşama 10 üzerinde sınavım var hepsi 5 sorudan oluşuyor onları bile bu kadar tasa etmedim daha fazla soru varmı ya

işin şakası sana şimdi kısaca bir cevap yazayım başlıkta açıklamalı olarak sonradan cevap yazarım yetiştirmem gereken bir iş var.

4 Numaralı soruyu tam kavrayamadım çünkü daha önce hiç wordpress i detaylı incelemedim. wordpress bana amelelik gibi geliyor. diğer sorularının hepsine toptan cevabım hiç tasalanma drupale geç.

Drupalin 7.x sürümleri daha bi geniş olacak ama uptade etmek hiç problem değil. Uptade ederken tüm eklentilerin 7.x e uyumlu olması gerekiyor bu yüzden biraz bekletebilir seni ama drupal 6 ile yine çok kaliteli sistemler yapabilirsin.

Modül yazma olayına gelince drupalde modül yazma eklenti yazma olayı yok çünkü cck + views ikilisi sana admin panelden bu imkanı sunuyor.

extra şeyler için ise temada css lerde oynaman gerekiyor buda zor değil.

Tema yapma olayına gelecek olursak drupaldeki tema olayı wordpress ten farklı. çünkü wordpresste alanları tema üzerinden açıyorsun kategorileri vs temadan ayarlıyorsun ama drupal temalarıda herhangi bir alana istediğin şeyi çekebiliyorsun. bu yüzden kullanışlı alanları bulunan tema en güzel temadır drupalde.

drupalde yapılmış siteleri incelerseniz eğer anlık hiti Epey bi yüksek olan sitelerin drupal kullandığını görürsünüz. bu yüzden trafik ile ilgili bir sıkıntınız olmaz.