Vovi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ortada geçen terim gerçekten hiç hoş değil ek olarak protos arkadaşımızın bize anlatmak istediği sistem kesinlikle geniş bir bakış açısı sunsada üslup sebebiyle dar anlamlara çekilebilirdi.
Hocam,

Normal TC vatandasi teriminin nesi yada neresi sik degil anlamadim. Dunya uzerindeki insanlarin en az 95%'i bu gurupta. Yani normal TC vatandasi gibi.

Ben yukarida belirttigim universitelerin bazi bolumlerindeki ogrencilerin normal TC vatandasi olmadigini soyledim. Fikrimin hala arkasindayim. Dunyanin hemen hemen her ulkesinde bu sekilde Tanri tarafindan kiyak gecilmis ve yarisa 5-0 onde baslayan bir gurup var. Dunya tarihinde ne kadar gelismis bir medeniyet varsa, hepsi bu guruba ozel muamele yaptigi surece "gelismis" kalmistir. Tanrida bu guruptaki insanlari yeryuzune rastgele dagitiyor. Senagalde bu insanlarin orani .3% ise, Turkiyedede aynidir, Amerikada.

Benim kisisel gozlemim su: En dandik afrika ulkeleri bile Amerikaya gonderdigi bu guruptaki insanlarla asiri ilgileniyor. Benim Afrikada dogup, Amerikada cok iyi okullarda master, doktora yapan arkadaslarim var. Bunlarin hepsi ulkelerine donmeyi istiyor. Ulkelerinde bayagi iyi karsilaniyorlar. Afrikaya donen ve konustugum arkadaslarim bayagi mutlu.

Bizim memlekette ise durum biraz farkli. Bizde bu guruptakilere gelismis ulkelerdekiler kadar deger verilmiyor. Hatta hic deger verilmiyor, Bolu dagindaki geyik bile bizim memlekette daha cok oneme sahiptir. 1850 yilindan sonraki Osmanli Tarihini incelersen, bu gurubun devamli surgune saga sola gonderildigini farkedersin. Su andada degisen bisey yok, bu gurup yine surgunde. Simdiki gonullu surgun. Ya iceride normal insan olacaksin, yada surgune gideceksin. Normal vatandas donen tezgahin genelde farkina varamiyor. Bu guruptakiler donen tezgahi cok daha cabuk kavriyor, ve sessiz kalamiyor. O yuzden ya gormemis, kavramamis gibi yapacaksin, yada deplasmana gonullu olarak surgune gideceksin.

Bu gurupta olup, Amerikaya gelip, sonra Turkiyeye donenler durumdan bayagi rahatsiz. Bizim memlekette gereginden fazla akilli olmak, yarar degil, zarar verir. Yurticindekiler disari cikmak icin ugrasiyor, yurda geri donenler tekrar yurtdisina cikmak icin ugrasiyor. Garip bir durum.

Bu gurubun cogu digiklan'in dedigi gibi uzaklarda yasamayi tercih ediyor. Bunu goze almayanlarda, hayata uyum saglamak icin, giderek normal TC vatandasiymis gibi hareket etmeye calisiyor. Etmezseniz, zaten bu hayat cekilmez. Bizim memlekette butun horozlar uuruuuu diye oter. Horozun birisi dutdutdut diye oterse, kimse bu horoz niye boyle otuyor diye dusunmez, horozu keserler. Hic kimse niye bu memlekette bazi konularda herkes ayni sekilde dusunuyor diye kendisine sormaz. Az once dedigim gibi dutdutdut diye otenler bir sekilde otmez, otturulmez, yada kesilir. Kesilmemek icinde en iyisi tek parca olarak yurtdisinda kalmak iyidir.

Memleketteki cogunluga Normal TC vatandasi diyerek sanirim bazi insanlara hakaret ettigimi dusunuyorsunuz. Sadece Turkiyede degil, benim simdiye kadar yasadigim Almanya ve Amerikadada insanlarin cok buyuk kisminin normal TC Vatandasindan zeka olarak pek farki yok. Kulturleri algilamalari farkli. Aslinda normal TC vatandasi yerine, bu okullarin bazi bolumlerindekilere "anormal ogrenci" deseme daha iyi olabilirdi.

Neyse donelim SEO konusuna.Kisaca sunu soyluyorum:

Bu ogrencilerin sokakta gorebilecegin adama gore daha zekiler, yabanci dil biliyorlar, okuyabildiklerini anliyorlar ve okuduklarini uygulamaya dokebildikleri icin daha kolay SEO ogrenebilirler. Hala ogrencilerken onlardan yararlanin. Zaten hepsi 3-5 yil icinde istedikleri gibi otmek icin deplasmana gidecek. Kumesin icindeyken istediginiz kadar calistirin. Disaridaki horozlarin kumese faydasi yoktur, icerideki horozlar disari kacmadan kullanabildiginiz kadar kullanin.