Hocam,
Ben su ana kadar Turkiyedeki butun sinavlarda (Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, OSS, OYS) ilk 100'e girdim. LES te iki defa ilk 10'a girdim.
Benim ODTU, Bogazi, Bilkent mezunu yuzlerce arkadasim var, kaldiki bu adamlarla egitim hayatim boyunca beraberdim. Bunlarin hicbiri normal TC vatandasi degil. Bunu is dunyasina atilinca anliyorsun.... Adama sunu soyle soyle yapacaksin diyorsun, normal TC vatandasi bir seyi 3 kere tekrarlamadan anlamiyor. Bu okullarda okuyan arkadaslarimin coguna isi soylemene gerek yok, onlar isin gerekli oldugunu kavrayip kendiliginden yapar.
Ben mesela hayatimda bir kere bile ODTU Bilgisayar Muhendisligi bolumunden birine su backup yazilimina giriyorsun, sunlari sunlari yapiyorsun diye konusmam. Bizde su backup yazilimi var, backup alinacak derim, o kendi kendisi ogrenir, yapar. Ama normal vatandasa 3 kere gosteriyorsun, aynisini yapiyor.
Bu bahsettigim okullardan sadece 10-15% mezun olabilyor demissiniz. Boyle birsey yok. Eger birisi bu okullara giriyorsa, mezun olur. Eger ciddi psikolojik sorunlari yoksa, 4 bilemedin 5 yilda bititir. Ben 2000 mezunuyum. Benim 2 ust donemimdeki ve 1 alt donemimdeki herkesi tanirim. 95% okulu 4 yilda bitir, ailevi problemi olanlar, kafayi cozutanlar, hatun pesinde kosanlar, rahat adamlar 5 yilda bitirir. Digerleri 4 yilda bitirir.
Normal T.C. vatandaşı değil ne demektir ben o kısmı çözemedim bence kulağa daha hoş gelicek bir benzetme yapmalısınız
Yakından gözlemliyorum 2 senedir merak etmeyin size mezun kesim oranını söyledim ( 4 senede ) emin olun bu oran böyle.Bilemiyorum belki sizin dönemden bu döneme bir çok şey değişti