Vovi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@protos78 Konu dışı olacak ama ;
Normal TC vatandaşları diye nitelendirdiğiniz kesime zaten bahsi geçen öğrencilerde giriyor.

Ek olarak bahsettiğiniz okul ve fakultelerin öğrenci kesiminden sadece %10 - 15 i mezun olabiliyor.Buda demek oluyor ki bulundukları bilgisayar ve teknoloji alanında ki öğrenme başarısı sadece %15 lik bir kesim %85 lik kesime denk gelirseniz çekeceğiniz var
Hocam,

Benim ODTU, Bogazi, Bilkent mezunu yuzlerce arkadasim var, kaldiki bu adamlarla egitim hayatim boyunca beraberdim. Bunlarin hicbiri normal TC vatandasi degil. Bunu is dunyasina atilinca anliyorsun.... Adama sunu soyle soyle yapacaksin diyorsun, normal TC vatandasi bir seyi 3 kere tekrarlamadan anlamiyor. Bu okullarda okuyan arkadaslarimin coguna isi soylemene gerek yok, onlar isin gerekli oldugunu kavrayip kendiliginden yapar.

Ben mesela hayatimda bir kere bile ODTU Bilgisayar Muhendisligi bolumunden birine su backup yazilimina giriyorsun, sunlari sunlari yapiyorsun diye konusmam. Bizde su backup yazilimi var, backup alinacak derim, o kendi kendine ogrenir, yapar. Ama normal vatandasa 3 kere gosteriyorsun, yapamiyor adam...Ben is hayatina ilk girdigimde dumur olmustum. Hayatim boyunca kafari calisan adamlarla beraberdim, is dunyasina girince sasirip kaliyorsun. Adama birsey soyluyorsun, anlamiyor. Bir daha soyluyorsun yine anlamiyor, gosteriyorsun, anladin mi diye soruyorsun, evet diyor. Bir hafta sonra ayni soruyu tekrar soruyor. Resmen kafayi yiyorsun. Nasil anlamiyor, nasil anlayamiyor diye dusunuyorsun.

SEO isine gelirsek, ben bu okullardan mezun birine su title soyle olacak, su dizinlere kayit olacaksin seklinde agzimdan bir laf bile cikmaz. Al sana 5 kitap, al sana 10 tane okunacak blog, al sana 4 tane websitesi, bu siteleri ilk 10'a sokacaksin dedin mi is bitmistir. Tabiki rekabeti yuksek kelimelerden bahsetmiyorum. Rekabetin cok fazla oldugu alanlar icin daha cok ugrasmalari gerekir, Turkiyedeki en baba SEO danismanin bilgi seviyesine bunlar 3 ayda gunde 6 saat calisarak ulasir. BUnlar yapar. Otekilere tek tek ne yaptigini anlatman lazim, devamli dogru yapip yapmadiklarini kontrol edeceksin, vs...

Ac Turkiyedeki insan kaynaklari gazetelerini. Hepsinde yazar ODTU, Bogazici, Bilkent, ITU mezunu istiyoruz derler. Isverenlerin bir bildikleri varki, bu adamlari istiyorlar.

Bu bahsettigim okullardan sadece 10-15% mezun olabilyor demissiniz. Boyle birsey yok. Eger birisi bu okullara giriyorsa, mezun olur. Eger ciddi psikolojik sorunlari yoksa, 4 bilemedin 5 yilda bititir. Ben 2000 mezunuyum. Benim 2 ust donemimdeki ve 1 alt donemimdeki herkesi tanirim. 95% okulu 4 yilda bitir, ailevi problemi olanlar, siyasi islere girenler, partilerde sabahtan aksama kadar icenler, kafayi cozutanlar, hatun pesinde kosanlar, gereginden fazla rahat adamlar 5 yilda bitirir. Digerleri 4 yilda bitirir. Turki cumhuriyetlerden ODTU, Bogazicine direkt olarak gelenler olur, bunlarin girdikleri sinav cok kolay ve kafalari OSS, OYS ile girenlere gore az calisiyor... Arap ulkelerinden yada Turki Cumhuriyetlerden gelip, mezun olan sadece 2 kisi biliyorum. Benim zamanimda (1995-2000) her sene 10 kisi Arap ulkelerinden yada Turki Cumhuriyetlerden bu sekilde geliyordu.