tasarım ve script zaten şirkete yaptırcam. Örnek olarak video sitesi verdim. Aslında yeni bir platform oluşturacağım nette. İlk sosyal ağ sitesi gibi. Ya da ilk chat sitesi gibi. Ancak dediklerinize göre bu fikri vs. onaylatamam bir yere. İlk arama motoru sitesi mesela google.com. Amacım benden sonra kimsenin bir arama motoru sitesi yapmaması.

Puff
Hocam uçmuşsun. Dünyada böyle bir koruma olamaz. O zaman ilk arazi aracı yapan diğerlerinin arazi aracı yapmasını, ilk denizaltı yapan diğerlerinin denizaltı yapmasını, ilk televizyon yapan diğerlerinin televizyon yapmasını engellerdi.
Patent ve tescil sistemi böyle işlemez. Yoksa dünyadaki her şey tekel olurdu. Eğer yapacak işin tutacağından eminsen bütçeni geliştirmek için çaba sarfedeceksin ve aklına gelen işin başkasının da aklına gelmemesi için dua edeceksin. Çünkü benim 10 senedir aklıma gelen ve benzeri olmayan en az 10 tane proje ben yapacak bütçeyi bulamadan başkaları tarafından yapıldı.
Yani aklına gelen herşeyin sadece senin tasarlayacağın başkasının aklına gelemeyecek şeyler olduğunu düşünmek hata olur.