Ben askerliği Kilis bölgesinde Suriye sınırında yaptım, Hudut Askeri olarak, ayrıca birçok görevim oldu yani bilgisayar kullandığım için, Hizmete Özel, Gizli, Çok Gizli gibi evraklar (askerliğini yapanlar bilir bunu), ama bu senin yazın da yazmış olduğun gibi birşey görmedim, yani PKK getiriyor öbürü götürüyor, bizim yakaladıklarımız halkın içinden adamlardı ? köylülerdi ? PKK felan değillerdi, hadi diyelim ki yakalanan adamlar PKK idi, bizim bölgemiz SALAK biz bunu bilemedik , diğer bölgelerde bilmiyor ? Neyse konuyu fazla uzatmayacam ama, bu gidişle çorbaya, pilavada pkk damgası vuracaksın,
Şunuda söyleyeyim pkk ceptelefonu, çorap, atlen, don, mon kaçırmıyor, kaçırdığı şeyler, eroin, esrar, silah vb. ürünler..
Bu ürünler Çin'den Suriye'ye yürüyerek gelmiyor. Kaldı ki ülkeye sokan köylülerin kime ne ödediğini biliyormusunuz.
Sınırda askerlik görevini icra etmenize söyleyebilecğim birşey yok. ancak bu işlerin iç kısımlarını çok araştırdık. Ülkeye sokulan kaçak ürünlerin araştırmasında bulunduk. Getiren götürenlerle konuştuk.
Dediğim gibi ülkeye sokulan ürünlerin %20 si gerçekten halka ait olabilir, ki sanmıyorum,geri kalanın tamamı o bölgede terörist faaliyet gösteren örgütlere gidiyor.
Diğer bir noktada Eroin, kokain, silah gibi gayriresmi yollarla kazanılan paralar çok yüksek haklısınız. Ancak bu noktada alt kesimde yapılan önemli ticaretlerde var.
Güneydoğuda daha türkçe konuşamayan, kürtçeden başka bir dil bilmeyen bir köylünün Çin'den ürün getirtecek kadar ne parası, ne çevresi nede fikri vardır. Elbet onları kullananlar var...