Bu cevap bana göre değildi hocam. Bazen kendimi lise sıralarında gören bir ilkokul birinci sınıf öğrencisi olarak hissediyorum. Sınıfa her giren hocaya "düzeyime göre anlatın" demek zorunda kalıyorum.

Günümüz dünyasında her birimiz bir şekilde web ile ilişkileniyoruz. Hepimiz bir site kurduktan sonra ister istemez ilerletmek istiyoruz. Zamanla HTML, CSS, PHP isimlerini duymak zorunda kalıyoruz. Kimi PHP diye bizi bir yola, kimi ASP diye öbür yola sürükler. Ama biz hiç birşey bilmeyiz.

Sizler gibi alçakgönüllü hocalar da hiç tanımadan bilmeden web üzerinden bizim gibi bireysel uğraş içinde olanları desteklemezse tökezleyip kalacağız yerimizde.

Kimi zaman bir sayfalık şey için 400 TL ödediğimiz oldu. Sonra baktık ki millet koca özel scripti 400 TL'ye yaptırıyor. Kaldı ki insanoğlu hep kendini bağımlı hissetmek istemez. Hepiniz öylesinizdir. İçimizde "bir yerleri geride bırakma" dürtüsü vardır. Hayvanlarda bile vardır. O yüzden uğraş veririz.

Kafanızı ağrıttım ama benim de derdim burada kapasitemin kaldırdığı kadarını anlayarak, anlamadıklarımı sorarak kendime yetebilmektir. Bu elbetteki sizlerin emeği olmadan mümkün değil. O yüzden cevaplarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim.